köpekler ıspanak yiyebilir mi?

Köpekler Ispanak Yiyebilir Mi?

Köpeğinizin öğününe eklemek için yeşil sebzeler mi arıyorsunuz? Ispanağı düşünmüş olabilirsiniz.

Ispanak, insanlar için son derece besleyici olan yeşil yapraklı bir sebzedir. Ama köpekler için eşit derecede besleyici mi? Köpekler ıspanak yiyebilir mi? Köpeklere ıspanak vermenin faydaları nelerdir? Ispanağı köpeğinize nasıl düzgün bir şekilde servis edersiniz?

Bu makale size ıspanak yiyen köpekler hakkında bilgi vermektedir.

Köpekler Ispanak Yiyebilir Mi?

Evet, köpekler ıspanak yiyebilir, ancak mümkünse az miktarlarda verin. Ispanak A, B, C, K vitaminleri, kalsiyum, lif, folat, demir, manganez ve potasyum içerir. Bunlar temel besinler olsa da, köpeğinizin kendi maması çoğu zaten yüksek kaliteli, tamamen dengeli besinlerden oluşması gerektiğinden aslında mamasını yediğinde ıspanakta yer alan besinler fazla bir şey katmayacaktır.

Özellikle ıspanak için, yararlı besinlerin çok fazlası onlar için kötü olabilir. Köpeğinize günlük olarak veya büyük miktarlarda ıspanak vermeyin. Köpeğinizin tıbbi geçmişine ve vücudunun neler kaldırabileceğine bağlı olarak doğru porsiyonlar hakkında veterinerinizle iletişime geçin.

köpekler ıspanak yiyebilir mi?
köpekler ıspanak yiyebilir mi?

Köpeğinize Ispanak Vermenin Tehlikeleri

Ispanak, vücudun kalsiyum emilimini engelleyen ve böbrek hasarına yol açabilen oksalik asit bakımından yüksektir. Genel olarak, bunun bir sorun haline gelmesi için köpeğinizin çok büyük miktarlarda ıspanak (tek bir büyük porsiyonda veya sürekli olarak) yemesi gerekir. Bununla birlikte, havuç gibi başka bir sebzeyi seçmek muhtemelen daha iyi olacaktır.

Köpeklere Ispanak Nasıl Verilmeli

Pişirmeden ve köpeğinize ıspanak servis etmeden önce böcek ilaçlarını yok etmek için yaprakları iyice duruladığınızdan emin olun. Herhangi bir çeşni ve tuz, biber veya soğan gibi katkı maddeleri olmadan sade olarak sunun. Ayrıca daha kolay çiğnemek ve yutmak için ıspanağı köpeğinizin her zamanki mamasına karıştırarak servis edebilirsiniz.

Ayrıca, bu eğlenceli tarifleri deneyebilirsiniz:

  • Ispanak-Cheddar köpek ödülleri
  • Kabak-ıspanaklı köpek maması
  • Ispanak-Elma-Havuç köpek ödülleri
YouTube video
köpeklere ıspanak verilir mi?

Sonuç

Köpekler ıspanak yiyebilir ama her zaman en iyi seçenek değildir. Ispanağı sık sık veya çok miktarda vermeyin. Köpeğinize ilk kez ıspanak veya başka bir insan yemeği veriyorsanız, hemen ardından onları izlediğinizden emin olun. Kusma veya ishal gibi belirtiler olup olmadığına bakın ve veterinerinizi arayın. Köpeğinizin hassas bir midesi olabilir ve sonuçta ıspanak yiyemeyebilir.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir