Ötenaziden Kurtulan Köpek

Ötenaziden Kurtulan Köpek: Çilek

Ötenaziden Kurtulan Köpek Çilek sonsuza kadar kalacağı yuvasında artık çok mutlu! Not: Tek boynuzlu atlar gerçektir 🙂

Bu sevimli köpek, yerel bir kurtarma organizasyonu tarafından son dakikada kurtarılıncaya kadar aslında başlangıçta bir sığınağın ötenazi listesindeydi. Şimdi Çilek, ömürlük ailesiyle birlikte mutlu hayatını yaşıyor. 

Ötenaziden Kurtulan Köpek

Nisan 2022’de Los Angeles’taki Labelle Vakfı’nın kurucusu Laura Labelle , her gün aldığı düzinelerce e-postayı incelerken barınaktan gelen bir e-postada, yeni bir ev bulamazsa yavruya ötenazi uygulanacağını söyleyen bir pitbull fotoğrafı gördü. Köpğin kafasında benzersiz bir şey vardı: Kafasında, sol gözünün üzerinde büyük bir şişlik; tıpkı bir boynuz gibiydi.

Labelle, “Onda çok farklı bir şey vardı, tek boynuzlu at gibiydi” diyor. “Aman Tanrım, o çok tatlı, bu köpek çok sevimli. “

“Onu kurtarması” gerektiğini anladıktan sonra Labelle, hemen barınağa gitti ve Çilek sevgi dolu tavrıyla onu hemen karşıladı.

Labelle, özel köpekle ilk karşılaşması hakkında “Onu bana getirdiler ve o en tatlısıydı” diyor.

Gizemli Yumru

Ötenaziden Kurtulan Köpek
Ötenaziden Kurtulan Köpek – Boynuzlu Pitbull Çilek

Çilek ne yazık ki fiziksel olarak iyi bir durumda değildi. Labelle, yavrunun gizemli yumrusu ile birlikte köpeğin derisinin “korkunç” parlak kırmızı ve kabuklu olduğunu söylüyor. Bu nedenle, Çilek adı oldukça uygundu.

Labelle, Çilek’in kafasındaki tümseğin ne olabileceğine dair barınaktakiler arasında birçok spekülasyon yapıldığını ve insanların bunun bir tümör olup olmadığını merak ettiğini söylüyor. Kurtarma ekibi, Çilek’in kafasına CT taraması yaptırmak için yeterli parayı topladı ve şişliğin temelde muhtemelen eski bir yaralanmadan kalan eski bir yara dokusu olduğunu öğrendiler ancak yavrunun bunu nasıl kaptığını kesin olarak bilmiyorlardı. Şans eseri, bu haliyle yumrunun zararsız olduğu ortaya çıktı.

Ötenaziden Kurtulan Köpek
Ötenaziden Kurtulan Köpek

Labelle, köpeğin beynine oldukça yakın olan bu yumru hakkında cerrahların onu çıkarmaya çalışmanın “yarardan çok zarar getireceğine” karar verdiklerini söylüyor.

Labelle, “Korkunç ve ölümcül bir şey olabileceğini söylediler” diyor. “Ve bu sadece ilginç bir yara iziydi ve bize kendini daha da sevdirdi.”

Çilek, onu sahiplenecek bir eve gitmeden önce bir süre Labelle ile yaşadı. Labelle, köpeğin kedisi ve çocukları da dahil olmak üzere evdeki herkesle iyi geçinen “hoş bir ruh” olduğunu söylüyor. Koruyucu evine taşındıktan sonra “onu seven ve harika çocukları olan güzel bir aile” tarafından evlat edinilmiş oldu.

Ötenaziden Kurtulan Köpek Çilek’in Yeni Ailesi

Ötenaziden Kurtulan Köpek
Ötenaziden Kurtulan Köpek


Eylül 2022’de Kristen Kulhman ve ailesi, Labelle Vakfı’nın onunla ilgili Instagram gönderilerini gördükten sonra türünün tek örneği olan bu yavruyu sahiplenmeye karar verdi.

Kulhman, “Sürekli ortaya çıktı ve bence sıra dışı olan sadece tatlı, nazik gözleri ve kafasındaki şişlikti” dedi. “Yardım etmek istediğim köpek tam da buydu.”

İki yaşındaki Çilek kalıcı yuvasına ilk geldiğinde Kuhlman onun biraz gergin olduğunu söylüyor, bu pek çok kez yer değiştirdikten sonra beklenebilecek bir durum. Ancak birkaç hafta sonra Kulhman, yavrunun kabuğundan çıkıp “eğlenceli, harika bir köpek” olmaya başladığını söylüyor.

Kuhlman, Çilek’in her zaman “ortamın bir parçası olmak isteyen” hareketli bir köpek olduğunu söylüyor. İnsan dostlarıyla oyun oynamayı seviyor ve son zamanlarda yürüyüş yapmaktan keyif almaya başladı.

Ötenaziden Kurtulan Köpek
Ötenaziden Kurtulan Köpek

Kulhman, “Muhtemelen şimdiye kadar tanıştığım en sevecen, sevgi dolu, en rahat köpek” diyor. Labelle, Çilek gibi göz ardı edilmemesi gereken ve ikinci bir şansı hak eden birçok özel köpek olduğunu söylüyor. “Köpeklerin farklılıkları olabileceğini kabul etmek ve bu onları istenmeyenlerin aksine ekstra özel kılıyor, bence bu çok güzel bir hediye” diyor.

Ankara Veteriner camiasının bir üyesi, Çankaya’da hizmet sunan Vetes Veteriner Kliniği olarak bu güzel hikayeyi sizlerle paylaşmak istedik. Umarız sizleri de mutlu etmiştir 🙂

YouTube video

Kaynak: Dailypaws.com

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir