Desert lynx kedisi

Desert Lynx Kedisi Özellikleri

Desert Lynx kedisi (Çöl Vaşağı) özellikleri nelerdir? Desert Lynx kedisi evde beslenir mi? Çöl vaşağı Karakulak (Caracal) kedisiyle karıştırılır. Bu yanlıştır, çünkü Caracal, Lynx cinsine ait değildir ve vaşaklarla yakından ilişkili değildir. İlk olarak bir Amerikan kısa kuyruklu vaşağı ile (bobcat)) evcil kedileri melezleyerek geliştirilen çöl vaşakları, sahiplerini takip etmeyi sevdikleri için bazen evde bir köpek varmış gibi hissedebilirler.

Sosyal bir kedi olan bu kedi ırkı, düzenli oyun zamanına ve etrafta dolaşmak için yeterli alana ihtiyaç duyar. Çocuklarınız varsa çöl vaşakları erken yaşta çok hızlı sosyalleşmelerini sağlayabilir.

Genel Özellikler:

  • Ağırlık: 7-14 kg
  • Menşei: Rusya
  • Renk: Lekeli, tüm renkler
  • Tüy Yapısı: Kısa ve uzun yumuşak yapı
  • Ömür: 15-20 yıl
  • Kişilik: Zeki, bağımsız, sadık, sakin, sevgi dolu

Desert Lynx kedisi oldukça büyük, güçlü ve kaslı olurlar. Başları büyük ve yuvarlaktır. Erkeklerin çeneleri daha gelişmiş ve geniştir. Burunları kare ve geniştir. Kulaklar büyük, uçlarda ve iç kenar boyunca uzun tüy tutamları bulunabilir.

Gözleri iri, badem şeklindedir, rengi yeşil ile altın arasında değişir (“kar” renginde mavi olabilir).

Boynu kalın ve kaslı, güçlü ve kaslı bir vücut yapısı bulunur. Bacakları güçlü ve düz, ayakları geniş ve parmaklarının arasında tüy tutamları vardır. Kuyrukları bazen çok kısa olabilir. Kısa veya uzun tüy yapısında olabilirler.

Kürkünün çiziminde üç tür desen olabilir: Benekli (Leopard tipi), Mermer ve Bulutlu leopar desenli.

Artıları:

  • Sakin, sevecen
  • Oyuncu
  • Sadık
  • Arkadaş canlısı
  • Aile ortamı için çok uygun
  • Diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşır
  • Zeki

Eksileri:

  • Erken sosyalleşme olmadığında sorun yaratabilir
  • Tırmalama sorunları
desert lynx sahiplenme
Desert Lynx Kedisi Özellikleri 3

Desert Lynx Kedisi İhtiyaçları

Evinizi bir kedi ile paylaşacaksanız, kıyafetlerinizde ve evinizde bir miktar kedi tüyü ile uğraşmanız gerekecektir. Bununla birlikte, tüy dökme cinsler arasında farklılık gösterir. Eğer bir temizlik yapmak sizin için sorun değilse, ya az tüy döken bir cins seçmeniz ya da standartlarınızı gevşetmeniz gerekir. Oturma gruplarınızın üzerine örtü örterek, kedi tüylerini temizlemeyi ve kanepenizden uzak tutmayı kolaylaştırabilir!

Veterinerinizle yıllık sağlık ziyaretleri planlamanın öncesinde, Desert Lynx kedisi yaşam ortamı için bir tırmalama direği aldığınızdan emin olun. Bu, sağlıklı tırmalamayı teşvik etmeye ve kedinin tırnaklarını iyi durumda tutmaya yardımcı olabilir ki bu, herhangi bir kedi için hayati bir husustur.

Desert Lynx’in kulakları, kir birikmesi veya olası enfeksiyon belirtileri açısından düzenli olarak incelenmelidir. Desert Lynx’inize uygun düzenli bir diş fırçalama düzeni başlatmak için veterinerinizle konuşun. Veterineriniz size belirli markalar ve teknikler hakkında tavsiyelerde bulunabilir. Son olarak, Desert Lynx oynamak ve etkileşimde bulunmak için bir kedi ağacını takdir edecek, bu yüzden kesinlikle evinize bir kedi ağacı eklemeyi düşünün!

Tüy Bakımı

Kediyi haftada bir veya iki kez taramak yeterli olacaktır. Bu, kedinin tüylerinin iyi durumda kalmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda matlaşma olasılığını ortadan kaldıracaktır. Tarama zamanını tatlı dostunuzla bağ kurmak için bir fırsat olarak kullanın.

Düzenli Veteriner Kontrolü

Genellikle sağlıklı ve güçlü bir ırkı olduğundan sık sağlık sorunları yaşamazlar. Böbrek ve idrar yolu problemlerine dikkat etmeniz aynı zamanda düzenli bir beslenme planı olmasına özen göstermeniz gerekir. Periyodik veteriner ziyaretleri ve gerekli aşılar, bu kedilerin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olacaktır.

YouTube video

Desert Lynx Kedisi Türkiye

Karışık bir cins oldukları ve Amerika menşeili oldukları için Desert Lynx kedisi Türkiye’de türe özel bir sahiplenme imkanı bulmak zor olabilir. Bununla birlikte, yerel barınakların yanı sıra Desert Lynx kedileri de dahil olmak üzere her tür kediye hitap eden barınakları ve kurtarıcıları denemek isteyebilirsiniz.

Desert Lynx Kedisi Sahiplenme

Desert Lynx kedisinin sakin bir mizacı vardır, oyuncu, sevecen ve sahiplerine çok sadıktırlar. Zekidirler ve aile hayatını severler, diğer hayvanlarla da çok sosyaldirler. Desert Lynx, evcil ve vahşi kedi ırkları arasında bir melez olmasına rağmen, bazı sahipleri onun bir kediden çok evcil bir köpek gibi davrandığını söylüyorlar. İster kanepede iyi bir kitapla dinlenirken, ister mutfakta akşam yemeği hazırlarken, Desert Lynx’inizin sizi takip etmeyi ve yanınızda olmayı sevecek sadık bir arkadaş gibi davranması oldukça normaldir.

Diğer kedi ırklarına nazaran bu kedi insanlarıyla vakit geçirmeyi çok sever. Bulgular, Desert Lynx’in, insan sahiplerine adeta taptığı ve sevgi dolu bir ırk olduğu için çocuklarınız varsa iyi bir seçenek olduğunu gösteriyor. Çankaya Veteriner hizmeti sunan Vetes Veteriner Kliniği olarak önerimiz bu sevimli kedi ırkını sahiplenmeyi düşünebilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

5/5 - (1 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir