Dünyanın en küçük papağan türleri ve özellikleri

Dünyanın En Küçük Papağan Türleri Ve Özellikleri

Elinizde tutabileceğiniz minik kuşları tercih ediyorsanız, sizin için uygun olanlar en küçük papağan türleri olabilir. Ayrıca papağanınızın ne kadar büyük olması gerektiğini bilmek önemlidir, çünkü kafesi ve yemi buna bağlıdır.

Dünyanın En Küçük Papağan Türleri Ve Özellikleri

YouTube video

Dünyanın en küçük papağan türleri ve özellikleri listemizde parrotlets, love birds, parakeets ve meyer papağanı bulunmaktadır. Şimdi gelin beraber inceleyelim:

En Küçük Papağan Türleri – 1. Parrotlets (Küçük Papağanlar)

Küçük papağan, dünyanın en minik papağan türüdür. Farklı şekil ve boyutlarda gelir ve her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Ancak, hepsinin ortak bir özelliği vardır: Doğru şekilde bakıldığında harika evcil hayvanlar olabilirler.

Küçük papağanlar çok sosyalleşme ve egzersize ihtiyaç duyar. Bu nedenle onları sahiplenenlerin onlara bolca zaman ayırması gerekmektedir. Bazıları konuşmayı öğrenebilir, ancak konuşamayanlar bile büyük kişiliklere sahiptir. En yakın akrabaları Amazon papağanlarıdır. Bu nedenle, küçük papağanların komik kişilikleriyle papağan severleri neşelendirebileceği şaşırtıcı değildir.

en küçük papağan parrotlets
en küçük papağan türleri – parrotlets
  • Uzunluk: 7,5 – 14 cm
  • Ağırlık: 18 – 28 g
  • Yaşam süresi: 20-30 yıl

2. Lovebird (Aşk Kuşu)

Aşk kuşları minik ve kompakttır, uzunlukları 13 ila 18 cm arasındadır. Ayrıca 40 ila 60 gram ağırlığındadırlar. Kişilikleri dostane ve meraklıdır, diğer aşk kuşları ve sahipleriyle derin ilişkiler kurarlar. Aşk kuşları genellikle iletişim kurmayı öğrenmezler. Ancak başka yollardan şirin eğlenceler öğrenmeyi severler.

Aşk kuşları hakkında, onların sadece çift halinde yaşadıklarında başarılı olacaklarına dair yaygın bir yanılgı bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle değildir. Birçok Aşk Kuşu sahibi, yalnız Aşk Kuşlarının çiftlerden daha iyi evcil hayvanlar olduğunu keşfetmiştir. Bunun nedeni, tek başına olan kuşların diğer kuşlar yerine sahipleriyle bağ kurmalarıdır.

en küçük papağan lovebirds
en küçük papağan türleri – lovebirds
  • Uzunluk: 13 – 18 cm
  • Ağırlık: 40 – 60 g
  • Yaşam süresi: 15-25 yıl

3. Budgies/Parakeets (Muhabbet Kuşu)

Uzun süredir en popüler evcil kuş türlerinden biri olarak kabul edilen muhabbet kuşu, gerçek papağanların daha küçük türlerinden biridir. Türkiye’de de oldukça popüler olan muhabbet kuşları, büyük bir kuş için hazır olmayan papağan severler için mükemmel bir seçim olabilirler. Yeni hileler öğrenmeyi severler ve çoğu diğer kanca gagalı kuşlardan daha sessizdirler.

Muhabbet kuşları, makavlar veya kakatular gibi daha büyük papağanlardan daha çok oyun ve egzersiz gerektirirken, çok daha küçük kafeslerde tutulabilirler. Bu nedenle bu kuşlar, apartmanda yaşayan ya da daha küçük alanları olan kişiler için popülerdir.

en küçük papağan muhabbet kuşları
en küçük papağan türleri – muhabbet kuşları
  • Uzunluk: 18 – 20 cm
  • Ağırlık: 30 – 40 g
  • Yaşam süresi: 7-15 yıl

4. Bourke’s Parakeet (Burke Muhabbet Kuşu)

Bourke muhabbet kuşları sadece minik değil, aynı zamanda sakin ve huzurlu bir mizaca sahiptir. Bu, onların sessiz olduğu anlamına gelir. Ayrıca dinlemesi zevkli güzel melodiler çıkarırlar. Ancak, korktuklarında yüksek perdeli çığlıklar attıkları için sakin bir ortama ihtiyaçları vardır.

Bourke muhabbet kuşları, sahipleriyle de ilgilenmeyi sever. Onlarla sıkı bağlar kurarlar, ancak kendilerini de eğlendirebilirler. Kuşunuzun oynaması için yeterli alana sahip olduğundan emin olun. Bourke muhabbet kuşları küçük boyutları nedeniyle muhabbet kuşları, ispinozlar ve kakatilerle birlikte yaşamak için en uygun olanlardır.

en küçük papağan burke papağanı
en küçük papağan türleri – burke papağanı
  • Uzunluk: 18 – 20 cm
  • Ağırlık: 45 g
  • Yaşam süresi: 5-8 yıl

5. Meyer’s Parrot (Meyer Papağanı)

Küçük boyutlarına rağmen, Meyer papağanları 120 grama kadar ağırlıkta olabilir.
Sessiz, huzurlu kuşlardır ve bir dizi yumuşak cıvıltıya ve yüksek perdeli cıvıltılara sahiptirler. Genç yaşta doğru eğitimle şeyleri tekrar etmeyi öğrenirler ve yetenekli konuşmacılar haline gelirler. Meyer papağanları ayrıca keskin gözlemcilerdir. Dünyayı izlemeyi severler, ancak biraz da insan etkileşimi gerektirirler.

en küçük papağan türleri - meyer papağanı
en küçük papağan türleri – meyer papağanı
  • Uzunluk: 20 – 23 cm
  • Ağırlık: 120 g
  • Yaşam süresi: 25 yıl veya daha fazla

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir