kedi akıllı tasma ürünleri ve özellikleri

Kedi Akıllı Tasma Ürünleri

Kedi akıllı tasma ürünleri son dönemde popülerliği artan, evcil hayvanlarınızı uzaktan takip etmenize olanak sağlayan GPS, Bluetooth ya da Radyo frekansıyla çalışabilen cihazlardır.

Daha önce hem bu cihazların kullanımı hem de bu alanda başı çeken bazı ürünleri Kedi Takip Cihazı Kullanımı yazımızda incelemiştik. Araştırmamız üzerinden geçen belirli bir zamandan sonra yeni ürünlerle birlikte kedi akıllı tasma ürünleri arasında yine en iyi olanları sizler için inceliyoruz.

En İyi Kedi Akıllı Tasmaları

Piyasayı araştırdıktan, ürün incelemelerini okuduktan, müşteri yorumlarını taradıktan ve en iyi evcil hayvan akıllı tasma testlerine baktıktan sonra, satın alabileceğiniz genel olarak en iyi GPS kedi takip cihazı olarak halen Tractive GPS Cat LTE + Tracker ilk sırada yer alıyor. Tractive LTE GPS kedi takip cihazı, bir kedi takip cihazında isteyebileceğiniz hemen hemen her şeye sahip. Kediniz nereye giderse gitsin onu takip etmeniz için ihtiyacınız olan her şeye bu cihazda var.

Burada belirtmek gerekir, GPS, uydu sinyalleri ile büyük kapsama alanları sunan ve sim kart ile çalışan bir sistem.

hasvet smartvettag kedi köpek akıllı tasma ürünü

Ülkemizde evcil hayvan yazılımları ve ilgili cihazları satın alıp kendi markası altındaki satışlarıyla hizmet veren bir firmanın yakın zamanda duyurduğu Smartvettag isimli ürünün dışında yerli sayılabilecek bir ürün mevcut değil. Ayrıca bu ürünün paylaşılan bilgilerine göre harita üzerinde ya da frekanstan ziyade NFC ve QR code okutarak kimlik bilgilerine erişim özelliği mevcut görünüyor. Kesin olarak söyleyebiliriz ki henüz GPS ile çalışan akıllı tasma ürünlerinin ülkemizdeki durumu netlik kazanmış değil.

Kedi Akıllı Tasmaları ve Fiyatları

Kedi akıllı tasması için GPS özelliğinin dışında başka seçenekler de var. Özellikle Apple ürünü AirTag evcil hayvanları takip etmek için kullanılan popüler bir seçenek. Bu ürünü de şu yazımızda tüm kullanım özellikleriyle inceledik AirTag Kedi Akıllı Tasma dilerseniz inceleyebilirsiniz. Buna benzer olarak yine Samsung SmartTag ve ve Huawei Tag ürünleri de kedi takibi kullanımına uygun.

Kedi akıllı tasma fiyatları yineGPS özelliği olup olmamasına ve pil sürelerine göre değişiklikler göstermekle birlikte genel olarak 500 TL ile 5000 TL arasında değişebilir.

Aşağıdaki karşılaştırma tablosunda, her ürünün en önemli özelliklerinden bazılarını vurguladık. Her ürün hakkında daha ayrıntılı bilgileri makalenin ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

Global Kedi Akıllı Tasma Ürünleri

İncelemelerimizde öne çıkan ülkemiz dışında kullanımı popüler daha çok GPS özelliğe sahip olan kedi akıllı tasma ürünleri aşağıdaki gibidir. Bu ürünler ülkemizde bazı satışı olan markaların “NFC ve QR kod okutularak hayvan sahibine bildirim gönderme” gibi çalışma sistemlerinden ziyade hayvanınızın direkt olarak canlı konumunu gösteren daha üst düzey cihazlardır. Ülkemizde kullanılabilirlik durumları için ilgili markaların kendi web adreslerinde gerekli kontrolleri sağlayabilirsiniz.

  1. Tractive GPS LTE+ Tracker – Yıllık Abonelik 72€
Tractive Akıllı Tasma
  1. Jiobit GPS Tracker – 130$ Amazon
  2. Eureka Marco Polo Tracker – 275 $ Amazon
  3. Loc8tor Tabcat RF Tracker – 67$ Amazon
  4. Cat Tailer Bluetooth Tracker – 100 $ Amazon
  5. Tile Mate Bluetooth Tracker – 18$ Amazon
  6. Weenect 2 GPS Tracker – 50$ Amazon
  7. Girafus Pro-Track-Tor RF Tracker – 98$ Amazon
  8. Fitbark GPS Tracker (2nd Gen) – 100$ Amazon
  9. Tracki GPS Tracker – 19$ Chewy

Türkiye’den Satılan Akıllı Tasma ürünleri

İncelemelerimizde öne çıkan ülkemizde kullanımı konusunda sıkıntısı olmayan daha çok Bluetooth ve radyo frekansıyla çalışan, birçok pazar yerinden (Amazon, Trendyol ve Hepsi Burada vb.) kolayca satın alabileceğiniz kedi akıllı tasma ürünleri aşağıdaki gibidir. Bu ürünler GPS takip cihazları gibi yüksek kapsama alanlarına sahip olmasalar da sadece “NFC ve QR kod okutularak hayvan sahibine bildirim gönderme” özelliğine sahip ürünlerden çok daha iyilerdir.

  1. Apple AirTag (Tasma aparatları ayrı ya da paket olarak satılır) 1.219 TL
  2. Samsung SmartTag (Tasma aparatları ayrı ya da paket olarak satılır) 1.500 TL
  3. Huawei S-Tag (Tasma aparatları ayrı ya da paket olarak satılır) 3.698 TL

Kedi Akıllı Tasması Özellikleri

Daha önce de bahsettiğimiz üzere uydu sinyali alan, radyo ve bluetooth özellikleri olanlar ve herhangi bir bağlantıya sahip olmayıp tasmadaki bilgileri okuyabilen NFC ve QR kodlu akıllı tasma modelleri mevcuttur. Bu özellikleri kısaca anlatıyoruz.

Kedi Takip Cihazları Üç Farklı Takip Teknolojisi kullanır: GPS, Radyo Frekansı veya Bluetooth.

Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) Kedi Akıllı Tasmaları

GPS, uyduları kullanarak dünya çapındaki alıcılara konum verileri sağlayan küresel bir navigasyon sistemidir. GPS takip cihazları, en güçlü görsel konum verilerini sağlar. Kedinizin genel konumunu bir harita üzerinde gösterirler ve piyasadaki tüm ürünler arasında en uzun algılama menziline sahiptirler. Birçok GPS takip cihazı, kilometrelerce uzaktan telefonunuza sinyal gönderebilir.

Bu takip cihazları, telefonunuzdaki bir uygulamaya bağlanarak güvenli bölgeler oluşturmanıza, kedinizin aktivitesini izlemenize ve kedinizin gerçek zamanlı konumunu görüntülemenize olanak tanır. Bazıları kedinizin günlük kalori yakımı, günlük dinlenme saatleri ve daha fazlası gibi sağlık bilgileri bile sağlar.

GPS Akıllı Tasma Nasıl Çalışır? Tractive

Avantajlar

  • Kedinin gerçek zamanlı konumunu harita üzerinde gösterir.
  • Geniş algılama menzili
  • Sanal çitler ve aktivite takibi gibi özellikler sunar.
  • Bazıları sağlık bilgileri sağlar.

Dezavantajlar

  • Uydu bağlantısına ihtiyaç duyar, bu nedenle kapalı alanlarda veya yoğun bitki örtüsü altında çalışmayabilir.
  • Diğer takip cihazlarına göre daha büyük ve ağır olabilir.
  • Genellikle daha pahalıdır ve veri planı gerektirebilir.

Radyo Frekansı (RF) Kedi Takip Cihazları

RF takip cihazları, kedinize takılan bir radyo vericisi ve sizin taşıdığınız bir alıcıdan oluşur. Alıcı, kedinizin radyo iletimini algıladığında, bip sesi çıkarmaya ve yanıp sönmeye başlayarak vericinin menzil içinde olduğunu bildirir. Kedinize yaklaştıkça sinyal değişir ve doğru yönde ilerlediğinizi gösterir.

Radyo Frekansı ile Kedi Akıllı Tasma nasıl çalışır? Tabcat

Avantajlar

  • Kedinin konumunu birkaç santimetreye kadar hassas bir şekilde belirleyebilir.
  • Hem iç hem de dış mekanlarda çalışır ve yoğun bitki örtüsü, döşeme tahtaları veya duvarlar arasında sinyal iletebilir.
  • Hafif ve aerodinamiktir.
  • Uzun pil ömrüne sahiptir.

Dezavantajlar

  • GPS takip cihazlarına kıyasla daha basit bir sistemdir.
  • Kediniz kaybolursa sizi uyarmaz ve kedinizin konumunun görsel bir haritasını sağlamaz.
  • Genellikle 450 metreden daha uzaktaki bir şeyi algılayamaz, bu da kayıp bir kediyi bulmak için yavaş ve deneme yanılma gerektiren bir yaklaşım gerektirir.

Bluetooth Kedi Takip Cihazları

Bluetooth kedi takip cihazları birkaç harika özelliğe sahiptir. Ucuz, hafiftirler ve pil ömrü saatler yerine aylarla ölçülür. Ancak bunlar, sahip oldukları tek avantajlardır.

Avantajlar

  • Ucuz ve hafif
  • Uzun pil ömrü

Dezavantajlar

  • Mevcut en zayıf seçenektir.
  • 90 metreden fazla olmayan bir menzile sahiptir.
  • Kediniz kaybolursa, genellikle kendi gözlerinizden çok daha fazla yardımcı olmaz.

Hangi Özelliklere Sahip Kedi Akıllı Tasması Alınmalı?

Kedi akıllı tasması almaya karar verdiyseniz aşağıdaki genel özelliklere uygunluğuna dikkat etmenizi öneririz. Sadece kediler için değil bu ürünü kullanabileceğiniz tüm evcil hayvanlarınız için aynı şey geçerli olacaktır.

  1. Güvenilir ve Doğru Takip Çok Önemlidir. Güvenilir ve doğru bir takip cihazı ile kediniz evden uzaklaştığında, nerede olduğunu ve onu bulmak için hangi yöne gitmeniz gerektiğini bilirsiniz. En iyi kedi takip cihazları, uzun pil ömrüne, güvenilir bağlantılara ve kedinizi bulmanıza yardımcı olacak kadar geniş bir menzile sahiptir, ister verandada dinleniyor olsun, isterse birkaç sokak ötede keşifte bulunsun.
  2. En İyi Takip Cihazları İşlevsel ve Sezgisel Uygulamalara veya Alıcılara Sahiptir. Harika takip cihazları, kedinizi izlemenizi kolaylaştırır. İster bir telefon uygulaması isterse bağımsız bir el cihazı modülü olsun, alıcı basit ve kullanımı kolay olmalıdır. Test edilen takip cihazları, gece ışıkları, davranış değişikliği uyarıları ve diğer eğlenceli özellikleri içeren sistemler için ekstra puan kazandı, ancak bazı uygulama içi özellikler vazgeçilmezdir.
kedi akıllı tasması özellikleri
Kedi Akıllı Tasma Ürünleri 4

Örneğin, GPS takip uygulamalarının sanal sınırlara veya güvenli bölgelere ihtiyacı vardır. Kediniz evden veya belirlenen bir alandan çok uzaklaştığında bunlar sizi uyarır. İdeal olarak, bu çitler özelleştirilebilir, böylece arka bahçenizin veya diğer alanların hatlarını takip eden güvenlik bölgeleri oluşturabilirsiniz.

  1. Küçük, Hafiftirler ve Kedinizin Tasmasına veya Kemerine Kolayca Takılırlar. Çoğu takip cihazı köpekler düşünülerek yapıldığından, genellikle hantal, ağır veya hızlı açılan tokalara sahip olmayan tasmalara yerleştirilmiştir. Özellikle kediler için tasarlanmış olsun ya da olmasın, en iyi takip cihazları kedinizin rahatı için yeterince hafiftir ve tasması veya koşum takımıyla uyumludur.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Sıkça Sorulan Sorular

Kedi akıllı tasması hakkında ziyaretçilerimiz tarafından sıkça sorulan soruları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

5/5 - (1 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir