Genel sağlık muayeneleri

Genel Sağlık Muayeneleri

Evcil hayvanlar, hayatları boyunca çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilirler. Bu nedenle, Vetes Veteriner Kliniği genel sağlık muayeneleri hizmeti, evcil hayvanların sağlık durumlarının düzenli olarak takip edilmesi ve sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesi için son derece önemlidir.

veteriner hekimler köpeğin genel sağlık muayenelerini yapıyor
Evcil hayvanların genel sağlık muayeneleri.

Teşhis

Veteriner hekimlerimiz, genel sağlık muayenesi hizmeti kapsamında, evcil hayvanların fiziksel sağlık durumlarını, kan testleri, idrar testleri ve diğer diagnostik testler gibi çeşitli yöntemlerle takip ederler. Bu sayede, evcil hayvanların sağlık durumları ile ilgili olarak doğru bir teşhis konulur ve en uygun tedavi yöntemi belirlenir. Hekimlerimiz, evcil hayvanların genel sağlık muayeneleri sırasında aşağıdaki adımları takip ederek evcil hayvanınızın sağlığını değerlendirirler:

Anamnez

Veteriner hekim, evcil hayvanınızın tıbbi geçmişi ve genel sağlık durumu hakkında bilgi alır. Bu aşamada, evcil hayvanınızın son zamanlarda herhangi bir hastalık, yaralanma, alerji veya davranış değişikliği yaşayıp yaşamadığını belirtmek önemlidir.

Ankara Güvenilir Veteriner Vetes'te kedinin genel sağlık muayenesi yapılıyor.
Ankara Güvenilir Veteriner hizmeti sunan kliniğimizde teşhis.

Genel gözlem

Veteriner hekimimiz, evcil hayvanınızın duruşunu, hareketlerini ve genel fiziksel görünümünü gözlemler. Bu, evcil hayvanınızın sağlık durumu ve yaşam kalitesi hakkında önemli ipuçları sağlar. Bazen evcil hayvanlarınız normalden farklı hareket edebilir.

Yapmadığı, sergilemediği davranışları ya da alışkanlıkları olabilir. Bunlara sebep olarak da bazı hastalıklara sahip olabilir. Bu yüzden hekimlerimizin gözlemi oldukça önemlidir.

Vücut kondisyon değerlendirmesi

Veteriner hekim, evcil hayvanınızın vücut kondisyonunu değerlendirir ve kilosunu kontrol eder. Bu, obezite veya zayıflık gibi sağlık sorunlarının tespitine yardımcı olur.

Normal beslenme düzeninden farklı olarak fazla ya da daha az yeme alışkanlığı oluşmuş evcil hayvanlar için bazı sorunlar başlamış olabilir. Obezite özellikle kedi ve köpekler için büyük sorunlar doğurabilir.

köpeklere çip nasıl takılır konusunda veteriner hekim köpek üzerinde çip kontrolü yapıyor.
Deri ve tüy kontrolleri genel sağlık muayenelerinin önemli bir aşamasıdır.

Deri ve tüy kontrolü

Çankaya Veteriner ekibimiz, evcil hayvanınızın derisini ve tüylerini kontrol ederek, parazitler, alerjiler, enfeksiyonlar ve diğer cilt hastalıkları için belirtiler arar. Deri ve tüylerde yaşanan olumsuz durumlar için gerekli ilaç tedavisi uygulama noktasında kararlar alınır.

Aşırı tüy dökülmesi ya da derilerde oluşabilecek mantar gibi istenmeyen rahatsızlıklara yönelik destek ürünleri önerilir.

Kafa ve yüz muayenesi

Veteriner hekimimiz, evcil hayvanınızın gözlerini, kulaklarını, burun deliklerini ve ağzını kontrol eder. Bu, enfeksiyonlar, diş problemleri, göz hastalıkları ve solunum sorunları için belirtileri tespit etmeye yardımcı olur.

Kısırlaştırma Hizmetleri - Veteriner hekim kısırlaştırma operasyonunda cerrahi makas kullanırken.
Kısırlaştırma Hizmetleri

Toraks ve karın muayenesi

Veteriner hekim, evcil hayvanınızın göğüs ve karın bölgelerini elle muayene ederek, anormallikler, şişlikler veya hassasiyet belirtileri arar. Bu aslında ilk etapta belli başlı bir sorun olup olmadığının en iyi tespit yöntemlerinden birisidir.

Özellikle kedi ve köpeklerde karındaki şişkinlik ya da kitle benzeri olumsuzluklar elle tespiti ile bilinen bazı hastalıklar hakkında fikir verebilir.

Kalp ve akciğerlerin dinlenmesi

Veteriner hekim, stetoskop kullanarak evcil hayvanınızın kalp atışlarını ve akciğerlerini dinler. Bu, kalp hastalıkları, solunum problemleri ve diğer kardiyovasküler sorunların belirtilerini tespit etmeye yardımcı olur.

Ankara Güvenilir Veterinerde kedinin rutin testleri yapılırken.
Ankara Güvenilir Veteriner Vetes’te kalp ve akciğerlerin kontrolü.
logo

Genel sağlık muayenesi önemi

Genel sağlık muayenesi hizmeti, evcil hayvanların sağlık durumlarının takip edilmesi için de son derece önemlidir. Veteriner hekimlerimiz, evcil hayvanların düzenli olarak genel sağlık muayenelerini yaptırarak, erken teşhis ve tedavi için gerekli adımları atarlar.
Bu sayede, evcil hayvanların sağlık durumları daha iyi bir seviyede tutulur ve sağlık sorunları daha hızlı bir şekilde tedavi edilir.

Programların Takibi

Genel sağlık muayenesi hizmeti, evcil hayvanların yaşam kalitelerinin arttırılması için de son derece önemlidir. Veteriner hekimlerimiz, genel sağlık muayenesi kapsamında, evcil hayvanların diyetlerini ve egzersiz programlarını da takip ederek, sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlarlar.

Veteriner hekimlerimizin genel sağlık muayenesi hizmeti, evcil hayvanların sağlık durumlarını takip etmek ve sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesi için son derece önemlidir.

kedi böbrek hastalıkları teşhisi için veteriner tarafından sakinleştirilmeye çalışılıyor.
Doğru teşhis çok önemlidir.

Doğru Teşhisler

Veteriner hekimlerimiz, genel sağlık muayenelerinde evcil hayvanların solunum, dolaşım ve sindirim sistemleri gibi çeşitli sistemlerini de kontrol ederler. Bu sayede, evcil hayvanların sağlık durumlarına ilişkin tüm detaylar ele alınır ve en doğru teşhis ve tedavi yöntemleri belirlenir.

Evcil hayvanların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için son derece önemlidir. Genel sağlık muayeneleri, evcil hayvanların sağlık durumlarının düzenli olarak takip edilmesini sağlar.

Bu sayede, erken teşhis ve tedavi için gerekli adımlar atılır ve evcil hayvanların sağlık durumları daha iyi bir seviyede tutulur.

veteriner teknolojilerinin geliştiği süreçte kadın veeteriner hamsterları kontrol ediyor.
Sağlık sorunlarının doğru teşhisi için gerekli olan kontroller.

Sonuç

Sonuç olarak, Vetes Veteriner Kliniği genel sağlık muayenesi hizmeti, evcil hayvanların sağlık durumlarının takip edilmesi, sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi için son derece önemlidir.

Genel sağlık muayeneleri, evcil hayvanların yaşam kalitelerinin arttırılması ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için de etkilidir. Veteriner hekimlerimiz, genel sağlık muayeneleri kapsamında, en son teknolojileri kullanarak en doğru sonuçları elde etmeyi amaçlarlar.

Hayvan sahipleri, evcil hayvanlarının düzenli olarak genel sağlık muayenelerini yaptırarak, evcil hayvanlarının sağlık durumlarının takip edilmesine ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olabilirler.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

5/5 - (1 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir