kediler balkabağı yiyebilir mi?

Kediler Balkabağı Yiyebilir Mi?

Her yıl baharatlı her yiyecek giderek daha popüler hale geliyor. Kediler balkabağı yiyebilir mi şeklinde bir soru sizin de aklınıza geliyor olabilir. Kedinize kabak vermenin herhangi bir faydası var mı? Kabak baharatlı ödüllere ne dersiniz?

Bu makale size balkabağı yiyen kediler ve balkabağı baharatlı ödüller hakkında bilgi vermektedir. Devamını okuyun ve bilmeniz gereken her şeyi öğrenin.

Kediler Balkabağı Yiyebilir Mi?

Aslında kediler balkabağı yiyebilir. Kabak yemeleri sadece güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda onlar için son derece sağlıklıdır. Yine de kedinize balkabağı vermeyi düşünüyorsanız, önce veterinerinize sorduğunuzdan emin olun. Onları nasıl güvenli bir şekilde besleyeceğiniz, ne sıklıkla besleyebileceğiniz ve ne kadar yemelerine izin verildiği konusunda size daha iyi tavsiyeler vereceklerdir. Bu makale bilgilendirici olsa da, yalnızca çoğu kedi için geçerli olan genel talimatları verir. Ve tüm kediler aynı değildir. Veterineriniz kedinizi herkesten daha iyi tanır. Bu nedenle, önce onlara danıştığınızdan emin olun.

YouTube video
Kediler balkabağı sever mi?

Balkabağının Sağlığa Faydaları

Kedinize balkabağı vermek epeyce fayda sağlar. Kabak A vitamini, C ve E, lif, demir, kalsiyum ve lutein içerir. A Vitamini, kedinizin bağışıklık sistemini ve görüşünü korumaya yardımcı olur. C vitamini, enzimatik reaksiyonlar ve kollajen sentezi için bir katalizördür. E vitamini bir antioksidandır ve enzimatik aktivitenin düzenleyicisidir.

Ayrıca, lif zenginliği, kediniz için bir dizi önemli sağlık yararına katkıda bulunur:

Kilo kontrolü: Lif tok hissetmesini sağlar. Bu, daha az yemeye ve dolayısıyla kilo kaybına neden olabilir – bu da obez kediler için faydalıdır. Herhangi bir diyet planı için daima veterinerinize danışmanız gerektiğini unutmayın.
İshal tedavisi: Lif, sindirim sistemindeki fazla suyu emer ve sonuç olarak ishali azaltabilir veya rahatlatabilir.
Kabızlık tedavisi: Lif, GI yolunun düzenli kalıplarda hareket etmesine yardımcı olan iyi bir müshil olabilir.
Tüy yumağı tedavisi: Tıpkı kabızlık gibi, lif de kedilerde tüy yumaklarının giderilmesine yardımcı olabilir.

kediler balkabağı yiyebilir mi?
kediler balkabağı yiyebilir mi?

Kediniz İçin Balkabağı Seçenekleri

Kabak iki şekilde gelir: konserve ve çiğ. Ve onları ikisinden birini güvenle besleyebilirsiniz:

Konserve balkabağı kediler için çok popülerdir çünkü bunun için fazla bir hazırlık yapmanıza gerek yoktur. Sade, şekersiz balkabağı aldığınızdan ve onlar için balkabağı turtası doldurmadığınızdan emin olun. Ayrıca taze balkabağından farklı olarak tüm yıl boyunca bulabilirsiniz. Açtıktan sonra bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Çiğ kabak çiğ veya pişmiş olarak servis edilebilir. Kedinizi balkabağının sapı, derisi veya posasıyla beslemeyin. Etin aksine kediniz için herhangi bir besin değeri içermezler. Eti ısırık büyüklüğünde doğrayın veya bir püre haline getirin.


Kediler Kabak Baharat Ürünlerini Yiyebilir Mi?

Hayır. Kabak baharat ürünleri her zaman kabak içermez. Bu nedenle balkabağı baharat ürünleri, kedinize balkabağının kendisinin sunduğu sağlık faydalarından hiçbirini vermeyecektir. Ayrıca balkabağı baharatı genellikle tarçın, zencefil, küçük hindistan cevizi, karanfil ve yenibahar karışımıdır. Tarçından küçük hindistan cevizine ve karanfillere kadar her bir bileşen, kedinizde hafif ila şiddetli reaksiyonlara neden olabilir:

Tarçın: kusma, ishal, düşük kan şekeri, ağız ve akciğer tahrişi, kalp atış hızında değişiklikler, karaciğer sorunları.
Hindistan cevizi: ağız kuruluğu, mide ağrısı, halüsinasyonlar, oryantasyon bozukluğu, yüksek tansiyon, artmış kalp hızı, nöbetler.
Zencefil: mide ağrısı, uyuşukluk
Karanfil ve yenibahar: karaciğer toksisitesi

kediler balkabağı yiyebilir mi?
kediler balkabağı yiyebilir mi?

Sonuç

Kediler, önce veterinerinize danıştığınız sürece, çiğ veya konserve kabakları güvenle yiyebilirler. Onlara güvenle küçük, lokma büyüklüğünde bal kabakları sunabilir ve sonbahar mevsiminin tadını birlikte çıkarabilirsiniz!

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir