AirTag İle Kedi Takibi

AirTag İle Kedi Takibi

AirTag İle Kedi Takibi yapılabilir mi? AirTag akıllı tasma kedilerde işe yarıyor mu? Kedinizin kaybolmalarını önlemek için Apple AirTag’i kullanmayı düşünmüş olabilirsiniz. Hangi evcil hayvan takip sisteminin kullanılacağını anlamaya çalışmak bunaltıcı olabilir ve Apple AirTag kedi takibi için artılara ve eksilere sahiptir. Ucuzdur, kullanımı kolaydır ve temelde her yerde bulunur. Ayrıca, küçük ve hafiftir, ancak GPS cihazlarına göre kapsama alanı çok daha azdır.

Apple AirTag nedir?

apple airtag ürünleri
apple airtag ile kedi takibi

Apple AirTag bir Bluetooth izleme aygıtıdır. Anahtarlarınıza, cüzdanınıza, sırt çantanıza veya yanlış yerleştirmeye eğilimli olduğunuz diğer herhangi bir öğeye takılması amaçlanmıştır. Gerektiğinde, bilinen son konumu görmek için iPhone’unuzdaki Bul uygulamasını kullanabilirsiniz.

AirTag İle Kedi Takibi Özellikleri:

  • Boyut: 1,26 inç çapında ve 0,31 inç kalınlığında
  • Ağırlık: 0,39 ons
  • Pil ömrü: yaklaşık bir yıl – gerektiğinde pil kolayca değiştirilebilir
  • Menzil: bilinmiyor – Apple tarafından belirtilmemiştir, ancak Bluetooth menzili genellikle 30 fit civarındadır. “Kayıp Mod” ile menzili teorik olarak sonsuzdur.
  • Suya dayanıklılık: 30 dakika boyunca 3,3 fit yüksekliğe kadar daldırmaya dayanabilir
  • Fiyat: 4 paket için 29 $ veya 99 $
YouTube video

AirTag Nasıl Çalışır?

airtag kedi tasması
AirTag ile Kedi Takibi

Belirtildiği gibi, Apple AirTag, takip için BlueTooth teknolojisini kullanır. Cihazın Bluetooth kapsama alanındaysanız ve telefonunuzda Bul uygulaması açıksa, sizi cihazın olduğu yöne yönlendirmesi gereken bir ok görünecektir. Ayrıca cihazdan ne kadar uzakta olduğunuzu da gösterecektir. (Bu özellik yalnızca iPhone 11 ve daha yeni modellerde mevcuttur.)

Cihazın Bluetooth menzili içinde değilseniz, AirTag’iniz, Ağımı Bul içinde yakındaki DİĞER cihazlar tarafından algılanabilen bir Bluetooth sinyali gönderir. AirTag’iniz başka birinin cihazı tarafından alınırsa, Bul uygulamanızdaki konumu haritada görüntüler. Harika olan şey, tüm bu sürecin tamamen anonim ve şifrelenmiş olmasıdır, bu nedenle diğer insanlar, AirTag’inizi izlemenize yardımcı olmak için cihazlarının ne zaman kullanıldığını bile bilmezler.

Onu bulmanıza yardımcı olması için AirTag’de bir ses çalma seçeneğiniz de vardır. Yine de oldukça zayıf, bu yüzden çok yakında değilseniz, muhtemelen duymayacaksınız. Zaten stresli olan kedinizi de korkutabilir, bu yüzden bu özelliğin o kadar da kullanışlı olduğunu düşünmüyoruz.

AirTag Kayıp Modu Nedir?

Airtag özellikleri
AirTag İle Kedi Takibi

AirTag’in en havalı özelliklerinden biri “Kayıp Modu”. Kayıp Modu etkinleştirildiğinde, AirTag’iniz Ağımı Bul’daki bir cihaz tarafından algılandığında otomatik olarak bir bildirim alırsınız. Ayrıca bir telefon numarası veya e-posta adresi de girebilirsiniz, böylece başka biri cihazınızı bulursa kendi cihazını kullanarak Kayıp Modu mesajını görüntüleyebilir ve sizinle iletişim kurabilir.

Bu işlev, yalnızca kediniz başka insanların olduğu bir bölgedeyse işe yarayacaktır – bu nedenle, kediniz ormanda bir yerlerde yürüyüş yaparken kaybolursa bir aslında işe yaramaz.

Kayıp Modu’nu etkinleştirmek için, Uygulamamı Bul’da kedinizin AirTag’ini seçin, menüyü genişletin ve Kayıp Modu başlığı altındaki “Etkinleştir”e dokunun. Tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

Apple AirTag Kediler İçin Kullanılabilir Mi?

airtag boyutu
AirTag İle Kedi Takibi

AirTag bir evcil hayvan izleme cihazı olarak tasarlanmasa da, onu kesinlikle bir takip cihazı olarak kullanabilirsiniz. Teorik olarak iyi çalışması gerekir. Bununla birlikte, sabit nesnelerde kullanılmak üzere tasarlandığından bu yönde bir kullanım için Apple’ın bir yönergesi yoktur.

Kedinize takmak için Apple AirTag kedi tasması veya önceden var olan bir tasmaya takılan tutucu gibi bir 3. taraf aparat satın almanız gerekecektir. Amazon’da ve Etsy’de birkaç farklı stil bulabilirsiniz.

Peki, Apple AirTag İle Kedi Takibi Gerçekten İşe yarıyor Mu?

Airtag ile kedileri map üzerinde takip etme
AirTag İle Kedi Takibi


Apple AirTag’i birden fazla senaryoda test ettik – ormanlık bir yürüyüş parkurunda, kendi bahçemizde ve ev içinde. Evde ve arka bahçede düzgün çalıştı. Ama hiçliğin ortasındaki ormanda? Maalesef pek iyi değil.

Hassas Bulucu işlevi, arka bahçede ve evde test ederken oldukça titiz. Hem AirTag’in tam olarak nerede olduğunu bildiğimde hem de farklı birisinin AirTag’i görmediğimiz bir yere sakladığında onu bulmaya yönelik testler yaptık.

Bu mesajı bir çok kere gördük: “Sinyal zayıf. Farklı bir yere taşımayı deneyin.” Evdeki AirTag’in görüş alanı içindeyken bile (koridorun hemen aşağısında), bu mesajı birkaç kez aldık. Uygulama sonunda bizi her zaman doğrudan AirTag’e götürdü, bu yüzden iyi.

AirTag, ormandayken çok iyi performans göstermedi. Cihazın nerede olduğunu bilmediğimiz bir orman testinde neredeyse onu kaybediyorduk. En azından yakınına bir iPhone yaklaşana kadar.

airtag kedi tasması
AirTag İle Kedi Takibi

AirTag İçin Tasma

AirTag için uygun bir kedi tasması eklentisine ihtiyacınız var ve Apple, AirTags’i kedi takip cihazı olarak kullanmanızı önermediğinden, cihazı kedinize düzgün bir şekilde yerleştirmek için üçüncü taraf bir çözüme ihtiyacınız olacaktır. Fakat üzülmeyin birçok alışveriş sitesinde bu ürünlerden bolca satılıyor.

Apple AirTag’i Bir Kedi Takip Cihazı Olarak Tavsiye Eder Miyiz?

kedi airtag tasmaları
AirTag İle Kedi Takibi

Duruma göre değişir. Evinizde veya bahçenizde kedinizi takip etmenize yardımcı olacak bir cihaz arıyorsanız, oldukça iyi çalışacağını düşünüyoruz.

Bununla birlikte, ormanda yürüyüşe çıktığınızda kediniz kediniz ortadan kaybolduğunda onu bulmanıza yardımcı olacak bir şey arıyorsanız, AirTag kesinlikle iyi bir seçenek değildir. Hiç yoktan iyidir? Evet muhtemelen. Bunun yerine Tractive gibi daha güvenilir bir evcil hayvan takip sistemi öneririz fakat onun da ülkemizde hizmet sunup sunmadığı belli değil. Diğer Akıllı Kedi Tasmaları için aşağıdaki yazımızı okuyun:

Apple AirTag’in İyi çalıştığı durumlar:

  • Kedinizi evinizde bulmak
  • Bahçenizde kedinizi bulmak
  • Yakınınızdaysa kedinizi bulma
  • Yakınlarda çok sayıda Apple cihazının bulunduğu bir kentsel alanda kedinizi bulmak

Apple AirTag’in Başarısız Olduğu Durumlar:

  • Kedinizi ormanda bulmak, özellikle de yakınlarda değillerse (“Kayıp” modunda bile, kedinizin hiçliğin ortasında bir başkasının Apple cihazına ping atma şansı oldukça düşüktür)
  • Kediniz hareket halindeyken

İlginizi Çekebilir: Kedi Takip Cihazı Kullanımı

Kediler İçin AirTag Alternatifleri

AirTag’lere alternatif olabilecek pek çok kedi takip cihazı bulunmaktadır. Bunları kediler için en iyi GPS takip cihazları makalemizde kontrol edebilirsiniz.

Yine de konu kedi takip cihazları olduğunda Tractive bizim 1 numaralı tavsiyemiz. Kedilerinizi takip etmek için özel olarak tasarlanmıştır, böylece kedilerinizin kullanmasının güvenli olduğundan emin olursunuz. Tek sıkıntı Türkiye lokasyonu için destek verdip vermedikleri henüz net değil.

Daha önce kediniz için Apple AirTag kullanmayı denediniz mi? Deneyiminiz nasıldı? Yorumlarda bize bildirin!

5/5 - (1 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir