Kedi pencere de Sinekliğin önünde dışarıyı izliyor

Kedi Sinekliği Fiyatları

Kedi sinekliği ya da kedi ağı ve kedi filesi, kedi sahiplerinin hayvanlarının güvende olmasını sağlayan bir üründür. Günümüzde birçok evcil hayvan sahibi, özellikle kedi sahipleri, bu ürünün önemini anlamış durumda. Kedilerin hem ev içerisinde güvenliği, hem de ev dışındaki etkileşimleri açısından kritik bir rol oynayan kedi sinekliği, son derece işlevsel bir yapıdadır.

Kedi sinekliği, genellikle kapılar, pencereler ve balkonlarda kullanılır. Kedilerin dışarı çıkmasını engellerken aynı zamanda yüksek katlı apartmanlarda düşme riskini de ortadan kaldırır. Ürünün en önemli amacı, kedinin evin dışına çıkmasını engellemek ve güvenli bir alan oluşturmakken, aynı zamanda evin içerisine hava akışının sağlanmasına da izin verir.

Kediler ve Pencereler

gri kedi güvenli alandan dışarıyı izliyor
Kedi Sinekliği Fiyatları – Açık ve güvenliksiz pencereler kediler için çok tehlikelidir.

Çoğu geleneksel pencerenin ana sorunu kedilerin bulunduğu ortama uygun yapıda olmamasıdır. Bu, kedinizin doğal avlanma içgüdüsü devreye girdiğinde, tek bir hamlenin onu dışarı atabileceği, düştüğünde oluşan yaralanmaların onu ölüme götürebileceği ya da sizin kaybolan kürklü bebeğinizi aramaya başlayacağınız anlamına gelir. Kayıp bir evcil hayvan, hiçbir kedi sahibinin katlanmak istemediği bir kabustur. Kedinizin evin içinde, pencereler açık vaziyette güvenle gezebilmesi ve sizin de temiz havanın keyfini çıkartabilmeniz için sağlam bir kedi pencere korumasına ihtiyacınız vardır.

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak seçebileceğiniz birkaç farklı ürün türü vardır. Kedinizin içeride kaldığından ve dışarı çıkamayacağından emin olmak için pencere yapısını tamamen değiştirmek veya ona biraz takviye eklemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, kedinizin sizinle birlikte yaz barbekülerinin tadını çıkarabilmesi için daha da güçlendirmek isteyeceğiniz bir balkonunuz veya hatta parmaklıklı bir verandanız olabilir.

Kedi Sinekliği Sağlamlığı

Eski bir evin ahşap kaplamalı penceresinden dışarıyı izleyen bir ev kedisi
Kedi sinekliklerinin sağlam olmaması durumunda kediler yırtarak dışarı çıkabilir.

Kedi sinekliği genellikle dayanıklı polyester veya naylon malzemeden üretilir. Bu malzemeler yırtılmalara karşı dirençli olmakla birlikte, aynı zamanda hafif ve kullanışlıdır. Yüksek kaliteli kedi sineklikleri ise daha çok çerçeve alüminyumdan yapılır, bu da onları daha da dayanıklı ve uzun ömürlü kılar. Kedilerin sineklikleri yırtmasına karşı en etkili çözüm, kuvvetli ve dayanıklı materyaller kullanmaktır. Polyester ve naylon gibi materyaller, kedilerin tırnaklarından kaynaklanabilecek hasarlara karşı çok dirençli değildir. Bununla birlikte, yüksek kaliteli bir kedi sinekliği, özel bir yüzeye sahip olabilir ki bu yüzey kedinin tırnaklarının takılmasını engeller ve bu da yırtılma riskini daha da azaltır.

Ankara Kedi Sinekliği

Türkiye’deki kullanımına baktığımızda, özellikle büyük şehirlerde (Ankara, İstanbul vb.) ve yüksek katlı apartmanlarda bu ürün oldukça popüler hale gelmiştir. Bunun yanı sıra, yurt dışında da kedi sineklikleri oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Özellikle Avrupa ve Amerika’da, evcil hayvan güvenliği konusunda ciddi bir bilinç olduğundan, bu tür ürünler evcil hayvan sahipleri arasında oldukça popülerdir.

Kedi Sinekliği Fiyatları

Fiyatlar ise, malzemenin kalitesine, boyutuna ve montajının karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Ancak, kedi sinekliklerinin genellikle ekonomik bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de kedi sinekliğinin ortalama fiyatı, boyut ve malzeme kalitesine bağlı olarak 300 ile 1000 Türk Lirası arasında değişiyor. Daha büyük, özel yapım sineklikler veya ekstra dayanıklılık sağlayan üst sınıf malzemeler kullanan sineklikler, bu aralığın üstünde fiyatlandırılabiliyor.

YouTube video
Kedi Sinekliği Fiyatları

Kedi Sinekliği Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi sinekliği alırken, montajının kolay olması ve ürünün dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Kullanılacak alanın ölçüleri doğru bir şekilde alınmalı ve sinekliğin bu ölçülere uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ek olarak, sinekliğin sabit bir çerçeveye mi yoksa esnek bir yapıya mı sahip olması gerektiği gibi kararlar da alınmalıdır. Bu, genellikle kullanılacak alanın ve kedinin karakteristiğine bağlıdır. Kedi pencere korkulukları veya paravanları için alışveriş yaparken türü, malzemeleri ve maliyeti göz önünde bulundurun.

Kedi Sinekliğini Kendin Yap

Kediler tarafından yırtılmış sineklik.
Kedi Sinekliği Fiyatları – Kedi tarafından yırtılmış bir sineklik.

Bir ürün satın almak yerine kedinizin korumasını sağlamak için kendi başınıza önlemler alabilirsiniz. İşte bunlardan bazıları:

  • Kedilerin yukarı zıplamasını engellemek için pencere pervazına çift bant yapıştırılması.
  • Çelik Pet Izgara, Metal ızgaralar veya ızgara korumaları.
  • Pencereleri dışarıdan koli bandı, vidalar veya çivilerle güçlendirmek.
  • Takabileceğiniz klipsler veya pencere kilitleri – çocuk güvenliği için mevcut olanların aynısını kullanabilirsiniz.
  • Metal mandallar – Pencere mandallarınız için vinil yerine dayanıklı bir metal seçmek, kilidin gücünü artırabilir. Bunlar, pencere çerçevesinin içine sığar ve mandallara kasıtlı olarak bastırmadığınız sürece, bir kedinin yapamayacağı bir şey olan pencerenin çok fazla açılmasını önler.
  • Manyetik pencere sinekliği – Bu ürün için yapılış videolarını Youtube da bulabilirsin.
  • Pencere sinekliğini, kesip bir pencere çerçevesine sığdırabileceğiniz veya normal kalıba bantlayabileceğiniz ağır ağ veya evcil hayvan fileleriyle değiştirmek veya ikiye katlamak.
  • Gergi çubukları, RV buzdolaplarında şişeleri ve eşyaları güvende tutmak için tasarlanmıştır ancak pencere raylarına sığabilir. Açık pencerenize bir çift ekleyin ve kedinizin boşluklardan geçmesini engelleyebilirsiniz ve metalden yapıldıkları için paravanlardan daha sağlamdırlar.

Kedi Sinekliği Ürün İncelemeleri

Kediler doğaya yakın hissetmeyi sonuna kadar hak ederler, ancak küçük arkadaşınızın her zaman korunduğundan emin olmak istediğinizi biliyoruz. Aşağıda, en iyi kedi koruma ürünleri ve kedi sinekliklerinden bazılarını inceledik. Doğru kedi pencere ekranını nasıl seçebileceğinizi ve evdeki kedileriniz varsa neden kesinlikle buna ihtiyacınız olduğunu açıkladık.

DocaScreen 60” x 96″ Evcil Hayvan Korumalı Sineklik

doca screen kedi sinekliğinin ininde bekleyen bir kedi ve bir köpek
Kedi Sinekliği Fiyatları
  • Farklı boyut seçenekleri vardır.
  • Yırtılmaya ve çizilmeye oldukça dayanıklıdır.
  • Dayanıklı vinil kaplı polyester malzeme
  • Şeffaf yapıdadır ancak böcek ve haşereleri engeller.
  • Sincap ve rakun gibi hayvanlara karşı da dayanıklıdır.

Ürünü incelemek için tıklayın.

PAWISE Kedi Güvenlik Pencere Ağı

Doğal bir görüntüye sahip manzarada pencerenin diğer tarafında duran bir kedi
Kedi Sinekliği Fiyatları
  • Kedinizin güvenliği için ekstra sağlam naylon ipliklerden yapılmıştır.
  • Ağ, tipik filelerden daha büyüktür, bu nedenle yüksek görünürlük sağlar.
  • Dayanıklılık için elle sıkılmış örgülü naylon ipten yapılmıştır.
  • Farklı boyutları vardır ve kendinize göre kesim yapabilirsiniz.
  • Çiviler dahildir; kurulum için çekiç gereklidir.

Ürünü incelemek için tıklayın.

Winblock Pencere/Balkon İçin Kedi Ağı

Wimblock kedi pencere ağında duran iki kedi
Kedi Sinekliği Fiyatları
  • Winblock evcil hayvan balkon filesi evcil hayvanlarınızın düşmesini önler, orada olmasanız bile onları güvende tutun.
  • Ayarlanabilir pencere sinekliği çeşitli pencere genişliğine ve farklı stillere uyabilir, 80 x 220 cm.
  • Balkon için kedi ağının kurulumu kolaydır, Montaj için gerekli tüm malzemeler dahildir.
  • Winblock Çelik tellerden yapıldığı için el için güvenlidir.
  • Winblock kedi balkon koruması test edilmiştir, 59 kg yüke dayanabilir.

Ürünü incelemek için tıklayın.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir