bengal kedisi

Bengal Kedisi Özellikleri Ve Bakımı

Bengal kedisi özellikleri nelerdir? Bengal kedisi evde beslenir mi? Bengal kedisi nerede bulunur? 90’larda geliştirilen nispeten yeni bir cins olan Bengal kedileri, bir Asya leopar kedisinin ve evcil diğer kısa tüylü ırkların bir melezidir. Sağlam görünümlerine uyan eğlenceli kişilikleri olan Bengal kedi ırkı, tırmanmayı, oynamayı ve keşfetmeyi sever.

Bengal Kedisi Özellikleri Ve Bakımı

Bu kediler çok fazla eğlenir ve sizinle saatlerce oynayabilir. Eğer enerjik biriyim diyorsanız Çankaya Veteriner hizmeti sunan Vetes Veteriner Kliniği olarak öngörümüz sizin için mükemmel bir arkadaş olacaklarıdır.

Bengal Kedisi Genel Özellikleri
Bengal Kedisi Genel Özellikleri
  • Ağırlık: 4-5,5 kg
  • Menşei: ABD
  • Renk: Siyah, kahverengi, gri; çok renkli
  • Tüy Yapısı: Kısa, kalın
  • Ömür: 12-18 yıl
  • Kişilik: Öğrenmeyi sever, zeki, uyanık, girişken

Bengal Kedisinin Artıları
Bengal Kedisi Genel Özellikleri
  • Egzotik Görünüm
  • Çok akıllı
  • Çok etkin
  • Suyu sever
  • Zıplamayı sever
  • İnsan odaklı
  • Komutları öğrenir (pati ver, getir getir, tasmalı yürü)
  • Diğer kedi ve köpeklerle iyi anlaşır
Bengal Kedisinin Eksileri
Bengal Kedisinin Eksileri
  • Fazla hareketlilik
  • Kontrol ihtiyacı
  • Böcek ve diğer küçük canlıları avlar
  • Dışarı çıkma ihtiyacı

Her kedi ırkı birbirinden farklıdır ve konu mamaya geldiğinde her birinin kendi özel ihtiyaçları ve beğenileri bulunur. Ancak kediler etoburdur ve her kedinin farklı ve özel besinlerden yemesi gerekir.

Bu besinlerin oranı yaşa, yaşam tarzına ve genel sağlık durumuna göre değişir. Bu sebeple Ankara Veteriner olarak enerjik bir yavru kedinin beslenme düzeni yaşlı bir kedininkinden farklı bir besin dengesine sahip olması gerektiğini söyleyebiliriz.

Tıpkı vahşi kuzenleri gibi, Bengal kedileri de, özellikle ilk üç neslin üyeleriyse, ete odaklanan bir diyete ihtiyaç duyarlar. Çoğu ticari mama tanesi, karbonhidratlarda çok yüksek olduğu için Bengal kedileri için gerçekten uygun değildir.

Yüksek kaliteli konserve kedi mamasından oluşan bir diyet bu kedigilleri besleyebilirken, bir Bengal kedisi için en iyi diyet ya çiğ bir diyet ya da kurutulmuş çiğ bir diyettir.

Bengal kedisi çok dikkatli ve meraklıdır. Bu konuda onu hiç kimse geçemez. En çok sevdikleri şey, herkesi ve her şeyi gözlemleyebilecekleri kedi ağacına veya yüksek bir rafa oturmaktır. Bir Bengal tırmanmıyorsa o zaman oynamak isteyerek evin içinde dolaşacaktır.

Her tür oyuncağı severler ve zorlu oyuncaklar, zihinlerini meşgul etmek için mükemmeldir. Yeni görevlerle zekalarını zorlamak en iyisidir, aksi takdirde kendi eğlencelerini yaratmaya çalışırken (örneğin, bir şeyleri tırmalamak veya akvaryumdan balık “yakalamak”) yaramazlık yapmaya başlarlar.

Tezgahlar ve mutfak dolapları da dahil olmak üzere gitmek istedikleri her yere tırmanacak ve/veya zıplayacaklar. HER YERE girecekler.

Bu, kendinizi gecenin bir yarısı dikkat çekmek için üzerinize sıçraması veya evin içinde hayali bir av peşinde koşarak uyandırıldığınız anlamına gelir!

Bir Bengal’e sahip olmak evinizi gerçekten canlandırabilir, bu yüzden yeni evcil hayvanınızdan istediğiniz şeyin bu olduğundan ve çiğneyebileceğinizden fazlasını ısırmadığınızdan emin olun!

Bengal kedilerinin ortalama ömrü 12-16 yıldır. Nispeten sağlıklı bir türdürler, ancak bazı genetik sağlık problemlerine eğilimlidirler. Onları rutin veteriner kontrollerine götürmek ve diş eti hastalığından kaçınmak için ağız hijyenlerini korumak isteyeceksiniz. Bengal kedileri, diz kapağında ameliyat gerektirebilecek hipertrofik kardiyomiyopati ve patellar luksasyona eğilimlidir. Köpekler gibi, bu kedi de kalça displazisi geliştirebilir.

  • lenfoma – Tüm kediler kanser geliştirme riski altındadır, ancak bazı ırkların belirli kanser türlerini geliştirme olasılığı genellikle diğerlerinden daha yüksektir.
  • patellar luksasyon Bengal kedileri atletik yapıları ile tanınırlar. Ancak ne yazık ki, hepsi aktif yaşam tarzlarını destekleyen sağlam dizlerle doğmazlar.
  • Hipertrofik Kardiyomiyopati (HCM) Bu, kedilerde en yaygın kalp hastalığıdır ve kalp kasının kalınlaşması ile karakterizedir.
  • Progresif Retina Atrofisi (PRA) Bengal kedileri, progresif retinal atrofi (PRA) olarak adlandırılan, retinal bozulmaya neden olan genetik bir durum geliştirebilir. Ne yazık ki, bu hastalığın tedavisi yoktur ve sonunda körlüğe yol açar.
  • Piruvat Kinaz Eksikliği (PKD) Piruvat kinaz eksikliği (PKD), kedilerde piruvat kinaz (PK) enziminin eksikliğine neden olan genetik bir hastalıktır.

Bengal Kedisi Tüy Yapısı

YouTube video
Bengal Kedisi

Bengal kedileri oldukça enerjiktir. Onları meşgul etmek için bolca ilgiye ihtiyaçları var.

Neyse ki, kürkleri kısadır, bu nedenle tarama sadece 1-2 haftada bir gereklidir. Çok sık banyoya da ihtiyaç duymazlar. Kendilerini yalayarak iyi bir iş çıkarırlar, ancak onları haftalık olarak fırçalamak tüy yumaklarını minimumda tutmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca, Bengal’inizin her zaman temiz bir çöp kutusunun (Litter-Robot gibi kendi kendini temizleyen bir çöp kutusu gibi) yanı sıra tutarlı bir programa göre sağlıklı yemek bölümlerine sahip olduğundan emin olmalısınız.

Bengal Kedisi Sahiplenme

bengal kedisi sahiplenme
Bengal Kedisi Özellikleri Ve Bakımı 6

Kalın ve iyi görünümlü tüylerinin üzerindeki adeta ebru ve beneklerle zenginleştirilmiş, vahşi bir görünüme sahip şık, kaslı bir kedidir. Çarpıcı görünümlerine rağmen, fiziksel anlamda klasik ev kedilerinden farkları yoktur. Vahşi leopar atasının aksine büyük yüz hatları, ufacık kulakları, kama şeklinde kafa yapısına sahip değildir.

Bengal kedi cinsi, aktivitesi ve zıplama yeteneği nedeniyle geniş alanlara ihtiyaç duyar, bu nedenle bir apartman dairesinde değil, eğer imkan varsa büyük bir evde bakılması tavsiye edilir. Ayrıca bengaller çok konuşkandır – her düşünceye farklı seslerle eşlik ederler.

Bengal kedileri kanepede saatlerce yatacak kedilerden değildir. İlgiyi ve dikkat çekmeyi sever. Saatlerce oyun oynayabilir. Bu nedenle bir bengal kedisi sahiplenmeden önce, böylesine canlı ve aktif bir kediye zaman ayırıp ayıramayacağınızı kendi içinizde tartmalısınız.

Bengal kedileri çok zekidir ve hatta oyuncak getir götür gibi küçük numaralar öğrenmeye bayılırlar. Bengaller ev kedisi olmaktan pek hoşlanmazlar. Dışarı çıkmalarına izin verilmelidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bengal Kedisi Özellikleri ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları aşağıdadır.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

5/5 - (2 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir