biri çok büyük biri de çok küçük olan iki köpeğin aynı karede fotoğrafı

12 Büyümeyen Köpek Cinsleri ve Bakımları

Her köpek harikadır! Ancak büyümeyen köpekler birçok insanın kalbinde özel bir yere sahip olmuştur çünkü küçük köpekler küçük olduklarını bilmezler. Aynı zamanda büyümeyen köpekler zorlayıcı olabilir. Ama onların minik suratları uykusuz gecelerin hepsini telafi etmeye ediyor. Yetişkinken bile her zaman yavru köpek gibi görünen köpeklerin olup olmadığını merak etmiş olabilirsiniz. Neyse ki, sonsuza kadar küçük ve köpek yavrusu gibi kalan düzinelerce köpek türü var. Çok büyümeyen bu 12 yavru köpek cinsini sizler için araştırdık.

Büyümeyen 12 Köpek Cinsi

Köpek ne kadar büyükse, yemek için o kadar fazla harcamanız gerekecek, onları aktif tutmak için o kadar fazla zamana ihtiyacınız olacak ve eğer tüy döken bir cins iseler, evin etrafında çok daha fazla tüy olacaktır. Bizi yanlış anlamayın – tüm köpekleri eşit derecede seviyoruz. Ancak farklı boyutlarda olanların artıları ve eksileri vardır.

Daha küçük bir köpeğe sahip olmanın diğer faydalarından biri de, daha küçük alanlara daha kolay uyum sağlamalarıdır. Bu, onları mesela bir Aksaray Malaklısı’na ev sahipliği yapacak alana sahip olmayan şehir ve apartman sakinleri arasında popüler kılar. Bu nedenle, aileye bir köpek getirmeyi düşünüyorsanız, ancak daha küçük olmasına ihtiyacınız varsa (veya istiyorsanız), birkaç santimden fazla büyümeyen bu 12 köpek sizin için mükemmel seçim olabilir.

YouTube video
Büyümeyen Köpek Cinsleri

1. Toy Poodle

toy poodle sevecen bir şekilde etrafı izliyor
Toy Poodle – Büyümeyen köpek cinsleri

Sevgi dolu, zeki ve sizi mutlu etmeye hevesli bu minik kaniş, küçük köpek sahiplerinin favorisidir. Küçük ve kabarıktırlar, en fazla 26 cm boyunda görünürler ve 2 ila 3 kg ağırlığındadırlar. Boyları küçük olmasına rağmen, orta ila yüksek enerji seviyelerine sahiptirler ve sevildiğini hissetmek ister. Ayrıca çok atletiktirler ve köpek gösterilerinde başarılı olurlar. Kolay eğitilebilmeleri nedeniyle birçok konuda başarılı olmakta zorlanmazlar.

kazak giymiş toy pooedle

Boyut: 26 cm boy; 2 ila 3 kg ağırlık Ömür: 10-18 yıl

2. Chihuahua (Şivava)

Chihuahua güneşli bir bahçede mutlu bir şekilde dolaşıyor.
Chihuahua – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Bu küçük yavrunun büyük bir kişiliği mevcut. Şivavalar sadık, şımarık ve zekidir. Ayrıca geveze ve enerjik olmakla ünlüler. Bu cins yalnızca 12 – 20 cm uzunluğa ulaşır ve altı kiloyu geçmez. Ailelerine karşı şefkatli olabilseler de, küçük çocuklara veya yabancılara karşı biraz ön yargılılar. Oynamayı severler ve orta düzeyde enerji seviyelerine sahiptirler, ancak diğer köpekler kadar kolay egzersiz yapmazlar.

beyaz Chihuahua gülümsüyor.

Boyut: 12 – 20 cm; 3-6 kg ağırlık Ömür: 14-16 yıl

3. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier sarı siçeklerle dolu bir alanda kırmızı göğüslüğü ile etrafı izliyor.
Yorkshire Terrier – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Zarif ama biraz alıngan olan Yorkshire teriyeri, uzun, ipeksi tüyleri olan kompakt bir cinstir. Son derece sevecen ve çocuklarla arası iyidir. Yabancıları kısmen kabul etseler de çok koruyucu bir doğaları vardır. Bu küçük teriyerler çok fazla enerjiktir. Ama şükürler olsun ki patronluk taslamadıkları zamanlar dışında eğitilmeleri görece kolaydır. Yorkshire teriyerleri 17 – 20 cm boyunda ve yedi kilodan fazla değil.

Yorkshire Terrier dizüstü bilgisayar başında oturuyor.

Boyut: 17 – 20 cm; 7 kg ağırlık Ömür: 11 – 15 yıl

4. Maltese (Malta Köpeği)

kafasında toka olan Maltese köpeği
Maltese Terrier – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Maltese Terrier, çevik bir vücuda ve inatçı bir kişiliğe sahip, zarif ve çekici bir ırktır. Ailelerine karşı son derece sevgi doludurlar ancak yabancıların, çocukların ve diğer köpeklerin yanında sevecen olmakta zorlanabilirler. Oynamayı severler ama aynı zamanda kucağınızda oturmaktan da son derece memnundurlar. Çok fazla zihinsel uyarıma veya açık havada zamana ihtiyaç duymadıklarını görebilirsiniz. Maltese köpekleri, güçlü iradeli oldukları için eğitilmeleri de zor olabilir.

Maltese köpeği bahçede koşuyor.

Boyut: 18 – 23 cm; 3 kg ağırlık Ömür: 12 – 15 yıl

5. French Bulldog

French Bulldog beyaz kanepe de oturuyor.
French Bulldog – Büyümeyen Köpek Cinsleri

French Bulldog, yarasa kulakları ve yoğun kırışıklıkları olan kusursuz bir cinstir. Sevecen, oyuncu ve yumuşak huyludurlar. Fransız bulldogları mükemmel aile hayvanlarıdır, küçük çocuklar ve diğer köpeklerle iyi geçinirler. Orta derecede koruyucudurlar ancak yabancılara karşı çok sevecendirler. Oynaklıkları eşsizdir. Ancak enerji ihtiyaçları aşırı değildir ve eğitilmeleri kolaydır.

French Bulldog yeşil bahçede koşuyor.

Boyut: 28 – 33 cm; 10 – 12 kg ağırlık Ömür: 10 – 12 yıl

6. Pomeranian

Pomeranian güneşli bir bahçede koşuyor.
Pomeranian Büyümeyen Köpek Cinsleri

Dünyadaki en popüler toy ırklarından biri olan Pomeranian, mükemmel bir arkadaştır. Derin bir kişilikleri vardır ve ailelerine karşı şefkatli olmayı severler. Kaba davranılmayacak daha büyük çocukların olduğu evlerde daha mutludurlar. Pomeranian köpekleri oynamayı severler ama günü kucağınızda oturarak da geçirebilirler. Bu cins, orta derecede egzersize ve zihinsel uyarıma ihtiyaç duyar, ancak eğitilmesi zor olabilir.

Pomeranian

Boyut: 15 – 18 cm; 4 kg ağırlık Ömür: 12 – 16 yıl

7. Pug

2 Pug köpek biri syah biri beyaz renkte yukarı doğru bakıyor.
Pug – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Pug’ın değerli buruşuk yüzüne ve iri, yuvarlak gözlerine kim karşı koyabilir? Bu küçük köpekler komik, yaramaz ve şefkatlidir. Ailelerinden pek çok kucaklaşmayı severler ve küçük çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Puglar durmadan oynarlar, kolayca uyum sağlarlar ve yabancılarla arkadaş canlısıdırlar. Ayrıca eğitilmesi nispeten kolaydır ve bir ton egzersiz gerektirmezler. Ancak yemeyi biraz fazla severler ve kolayca kilo alabilirler.

Pug kürkün içinde fotoğraf çekiminde

Boyut: 25 – 33 cm; 6-8 kg ağırlık Ömür: 13 – 15 yıl

8. Shih Tzu

Shih Tzu yeşil bir alanda oturuyor.
Shih Tzu – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Dışa dönük, sevecen ve keyifli olan Shih Tzu, en küçük aile köpeğidir. Her yaştan çocuklarla mükemmel anlaşırlar aynı zamanda diğer köpeklerle de iyi anlaşırlar. Orta derecede koruyucudurlar ve yabancılardan biraz bıkabilirler. Ama çok kolay uyum sağlarlar. Oynarken, Shih Tzu’nun kanepede dinlenmekte de hiçbir sorunu yoktur. Eğitilmeleri kolaydır ve sürekli egzersize ve zihinsel uyarıma ihtiyaç duymazlar.

pembe bir kazak giymiş olan Shih Tzu pembe bir arkaplanda oturuyor.

Boyut: 23 – 28 cm; 4-8 kg ağırlık Ömür: 10 – 18 yıl

9. Pekingese (Pekinez)

Pekingese taze otların içinde rahat bir şekilde oturuyor.
Pekingese – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Pekingese, sofistike ve sadık bir köpektir. Bu tıknaz ve kompakt köpekler kesinlikle sahiplerini sever. Ancak daha büyük çocukların olduğu bir evde olmaları gerekir. Bu cins ayrıca yabancılara ve diğer köpeklere karşı temkinli olabilir. Pekingese, oynak, uyarlanabilir ve koruyucudur. Ancak inatçıdırlar ve eğitilmeleri nispeten zordur.

Pekingese güneşli bir günde doğa yürüyüşünde.

Boyut: 15 – 23 cm; 6 kg’den az Ömür: 12 – 14 yıl

10. Schipperke

Siyah Schipperke sonbaharda sararmış otlar arasında kameraya bakıyor.
Schipperke – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Bekçi köpeği olmak ve fare avlamak için yaratılan Schipperke’ler uyanık, meraklı ve hareketlidir. Bu köpekler bir şeylerle uğraşmayı severler ve eğitilmeleri oldukça kolaydır. Ancak, biraz yaramaz olabilirler. Aile dostudurlar. Schipperkes ayrıca oynamayı sever ve koruyucu bir yapıya sahiptir.

Göğüs tasması takmış olan Schipperke doğa yürüyüşünde.

Boyut: 25-33 cm; 5-8 kg ağırlık Ömür: 12 – 16 yıl

11. Bolognese (Bolo)

Bolognese köpeği yeşil otlar üzerinde yatıyor.
Bolognese – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Ciddi ve zeki olan Bolognese, sakin tavrı ve kabarık beyaz tüyleriyle tanınan arkadaş canlısı bir köpektir. Bu cins, çocukları ve başka köpekleri olmayan aileler için en iyisidir. Sarılma ve aşırı şefkat konusunda biraz sorun çıkarabilirler. Ancak yeni rutinlere çok iyi uyum sağlarlar ve yabancıların arkadaşlığından keyif alırlar. Oyuncu köpekler değildirler ve sahiplerini korumayı umursamazlar. Bolognese, çok fazla oyun süresi ve egzersize ihtiyaç duymayan bir arkadaş isteyen tek bir kişi veya çift için mükemmeldir.

Bolognese köpeği kırmızı yılbaşı şapkasıyla beyaz bir zemin üzerinde fotoğraf çekiliyor.

Boyut: 25-30 cm; 4 kg ağırlık Ömür: 12 – 14 yıl

12. Dachshund

Dachshund Yeşil bir bahçede.
Dachshund – Büyümeyen Köpek Cinsleri

Dachshund, uzun gövdeleri ve yere yakın yapıları nedeniyle en kolay tanınan ırklardan biridir. Kararlı, cesur ve tatlıdırlar. Vücut şekilleri üst düzey sporcular olmalarına izin vermese de, mükemmel bir bekçi köpeği olabilirler. Dachshund’lar daha büyük çocukları olan aileler için en iyisidir ve orta düzeyde enerji seviyeleri ile oldukça eğlencelidirler. Ancak biraz fazla havlamaya hazırlıklı olun.

Dachshund sevecen bir şekilde yeşil bir alanda yürüyor.

Boyut: 13 – 23 cm; 5-16 kg ağırlık Ömür: 12 – 16 yıl

Sıkça Sorulan Sorular

Büyümeyen Köpek Cinsleri ve Bakımları ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları aşağıdadır:

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir