pomeranian boo yavruları oynuyor.

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo aslında 2006 yılında bir Facebook çalışanın Pomeranian cinsi köpeğinin ve tıraş şekli ile İnternet fenomeni olmasından sonra, bu ve bu tipte olan aynı cins köpekler için farklı bir ırk ismi gibi kullanımı özellikle ülkemizde yaygınlaşmıştır. Yazımızda Pomeranian cinsi köpeklerin özelliklerinden bahsederken, “boo” ismini de kolay anlaşılması açısından yanına ekleyeceğiz.

Pomeranian Boo Köpek Genel Bakış

YouTube video
Pomeranian Boo Özellikleri

Pomeranian veya Cüce Spitz, sadece 3 kg ağırlığındaki bir toy köpek cinsidir. Ataları kızak köpekleriydi fakat Pomeranian’ın bu büyüklükte olmasının tek nedeni, İngiltere Kraliçesi Victoria’nın kucak köpeği olarak hizmet etmeleri için küçültülmelerini istemesidir. AKC tarafından resmi bir cins olarak tanınmasa da, bu türün minyatür varyasyonu 1990’ların başında ortaya çıktı.

Genel Sağlık:İyi
Enerji seviyesi:Orta
Eğitilebilirlik:Düşük
Boyut:Küçük
Aile/Çocuk Dostu:Yüksek
Havlama :Yüksek
Yalnızlık Kaygısı:Yüksek
Egzersiz İhtiyacı:Düşük
Diğer Köpekler:Ilıman
Maliyet:500 – 2000 $
Köpek grubu:Toy
Ağırlık:1,5 – 5 kg

Pomeranianlar oldukça küçük olmalarına rağmen, genetik çizgileri kısmen Husky veya Alaskan Malamute gibi büyük kızak köpeklerinden gelir. Çok daha küçük olacak şekilde yetiştirilmeden önce 9 – 14 kg ağırlıklarındalardı.

Pomeranian Boo Artıları ve Eksileri

pomeranian köpek çiçeklerin arasında
pomeranian boo artıları ve eksileri
  • Son derece zeki: Pomeranyalılar akıllıdır ve eğitimlerini nispeten kolay anlarlar.
  • Gürültülü ve geveze: Pomeranyalılar inanılmaz derecede seslidirler, korkutmak istedikleri her şeye (yabancılar dahil) havlarlar.
  • Minimal egzersiz: Pomeranyalılar aktif olmayı severler, ancak açık havada biraz huysuzdurlar. Sıcak çarpmasına eğilimli olduklarından, diğer türlere göre eve daha erken gitmek isteyebilirler.
  • Sürekli bakım: Pomeranian’ın çift katmanlı kürkü nedeniyle, tüy dökülmesini azaltmak ve köpeği daha rahat hale getirmek için bu köpeklerin günlük olarak (daha fazla değilse) fırçalanması gerekir.
  • Oldukça sağlıklı: Pomeranyalılar, kusursuz üremeleri sayesinde tipik olarak hastalanmazlar.
  • Küçük çocuklarla arası pek iyi değil: Bu köpekler kendilerini aşağılık hissederlerse saldırganlaşabilirler ve küçük çocuklar tarafından aşırı ilgi görmekten hoşlanmazlar.

Pomeranian Boo Bakımı

beyaz pomeranian sinirli bir şekilde dişlerini gösteriyor.
pomeranian boo çok gürültülü olabilir. Bazen her şeye havlar.

Herhangi bir yeni evcil hayvanı sahiplenmek, onun sağlığına ve mutluluğuna kendini adamayı gerektirir. Yıllık veteriner muayenelerinin yanı sıra, Pomeranianlara günlük olarak bakılması gereken bazı önemli noktalar vardır.

Pomeranian Boo Maması

Yavrunun küçük ağızlarıyla çiğnemesi daha kolay olduğundan, Pomeranianların küçük parçalı kuru köpek mamasına ihtiyacı vardır. Mikro köpekler oldukça hızlı yemek yiyebilir ve küçük parçalar boğulma riskini azaltır. Çok fazla proteine ​​ihtiyaç duydukları için yüksek kaliteli yiyecekler gereklidir.

Diğer köpeklerin ayrı öğünlerde beslenmesi gerekmesine rağmen, Pomeranian’lar serbest beslenirler ve gün boyunca tek bir kasedeki mamayla bırakılabilirler.

Konserve yiyecekler de önemlidir, ancak protein gereksinimlerine uygun olması gerekir. Kuru mamaya eklenebilir veya diyete ayrı olarak eklenebilir. Bu köpeklerin mideleri oldukça hassas olduğundan baharatlı yiyeceklerden veya çok tuzlu yemeklerden kaçının.

Mama Önerisi

pomeranian güneşli bir havayda tahta köprünün üzerinde oturuyor.
pomeranian boo için küçük taneli mamalar uygundur.

Vetesveteriner olarak, Pomeranian için en iyi köpek maması Royal Canin Breed Health Nutrition Pomeranian Yetişkin Kuru Köpek Mamasını önerebiliriz. Fakat her ne olursa olsun öncelikle veterinerinize danışarak bu mama seçimini yapın.

Pomeranian’larını şımartan sahipler, bu cins ve onun ihtiyaçları için özel olarak yapılmış yiyecekleri bulmaktan memnun olacaklardır. Özel mama taneleri, kemikleri, eklemleri, deriyi ve tüyleri en iyi durumda tutmak için EPA ve DHA içerir. Tavuktan elde edilen proteinin doğal liflerle harmanlanması, özellikle Pomeranian cinsi köpeklerin bazen karşılaştığı bağırsak rahatsızlıklarında sindirimi kolaylaştırır. Hatta daha iyi sindirim için bu kuru mamayı ıslak eşdeğeriyle karıştırabilirsiniz.

Pomeranian Boo ve Ünlüler

pomeranian köpek tıraş için hazırlanıyor.
pomeranian dünyanın en popüler hayvanlarından birisidir.

İngiltere Kraliçesi Victoria, belki de en ünlü Pomeranian sahiplerinden biridir. İtalya’dan bir tane getirttikten sonra onların daha mini boyutlara getirilmesini sağlamıştır. Cins küçüldükçe, Pomeranian, Sir Isaac Newton ve Mozart da dahil olmak üzere birçokları arasında sevilen bir tür haline geldi. Daha yakın tarihte, Nicole Richie ve Sharon Osbourne’un her ikisi de cinse sahiptir.

Pomeranian, Dumb and Dumber, Cadillac Man, To Die For ve Harlem Nights gibi birçok film ve televizyon programında da izlendi. Bu türün en ünlü köpeği, şu anda yalnızca Instagram’da 9 milyondan fazla takipçisi olan Jiffpom adlı turuncu ve beyaz bir Pomeranian’dır.

Pomeranian Boo Sahiplenme

pomeranian köpek bahçede etrafa bakıyor.
pomeranian boo sahiplenme

Boo tipi Pomeranian sahiplenmek için, genellikle güvenilir bir yetiştiriciden veya hayvan barınağından bir köpek sahiplenme sürecine başvurmanız gerekmektedir. Fakat Boo türü Pomeranian, özel bir köpek türü değil, belirli bir tıraş stiline sahip bir Pomeranian’dır. Bu yüzden “Boo” köpeği yerine Pomeranian köpek sahiplenmek istediğinizi belirtmelisiniz.

Türkiye’de ve özellikle Ankara’da birçok Pomeranian yetiştiricisi ve petshop bulabilirsiniz. İlgili yerlerle iletişime geçerek, mevcut köpeklerin durumları ve fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sosyal medya platformlarında ve çeşitli online ilan sitelerinde de Pomeranian yavrularını bulabilirsiniz. Fakat buradan bir köpek sahiplenirken, satıcıyı dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. Bu köpeği yetiştirmek ve satmak için gerekli izinlere sahip olduğunu göstermesi, köpeğin sağlık belgelerini ve aşı bilgilerini sağlayabilmesi gerekir. Çünkü bazı durumlarda hastalıklı ya da kötü koşullarda yetiştirilmiş hayvanların satışı olabiliyor.

Pomeranian Boo Fiyatı

pomeranian sarı arkaplanlı bir alanda kameraya bakıyor.
pomeranian boo fiyatları

Pomeranian Boo tipi köpeklerin fiyatları, yetiştiricisine, köpeğin yaşına, sağlık durumuna ve belirli özelliklerine bağlı olarak geniş bir yelpazede değişebilir. Genellikle, bir Pomeranian yavrusu Türkiye’de 3.000 TL’den başlayarak 15.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Ancak evcil hayvan satışlarının ülkemizdeki yasal sorumluluklara uygun olarak yapılması çok önemlidir ve hayvan satışından ziyade ücretsiz sahiplenmeyi her zaman öncelikle öneriyoruz.

Köpek sahiplenirken dikkatli olmalısınız. Mümkün olduğunda, köpeğin geçmişi ve sağlık durumu hakkında olabildiğince çok bilgi edinmeye çalışın ve köpeği sahiplenmeden önce bir veterinerle görüşün. Bunun yanı sıra, bir hayvanı evlat edinmek büyük bir sorumluluktur ve her köpeğin ömür boyu bakım, sevgi ve ilgiye ihtiyacı vardır.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir