Kediler soğan yiyebilir mi?

Kediler Soğan Yiyebilir Mi?

Kedinizin mamasına lezzet mi katmak istiyorsunuz? Soğanı bir seçenek olarak düşünmüş olabilirsiniz. Ancak kediler soğan, sarımsak veya yeşil soğan yiyebilir mi? Onlar için iyi besinler mi? Bunlardan herhangi birini kedinize vermenin tehlikeleri nelerdir? Bu makale sorularınızı yanıtlıyor. Kedinize soğan vermeyi düşünmeden önce okuyun!

Kediler Soğan, Sarımsak veya Yeşil Soğan Yiyebilir Mi?

HAYIR! Kediler, soğan veya sarımsak veya yeşil soğan gibi allium ailesine ait diğer sebzeleri yiyemezler. Soğanlar, hangi biçimde olursa olsunlar kediniz için son derece zehirlidir: çiğ, pişmiş, toz haline getirilmiş, kurutulmuş. Aslında miktarı ne olursa olsun soğan, yeşil soğan ve sarımsak kediniz için ne sağlıklı ne de güvenlidir.

Kediler soğan yiyebilir mi?
Kediler sarımsak yiyebilir mi? – Sarımsak kediler için kötüdür. Sarımsak mide rahatsızlığına neden olmasının yanı sıra vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinde de ciddi hasara neden olur. Kırmızı kan hücreleri parçalanarak yaşamı tehdit eden anemiye yol açar. Kansızlıktan muzdarip kediler uyuşuk, solgun, hızlı nefes alabilir ve hatta bayılabilir.

Kedilerde Soğan, Sarımsak veya Yeşil Soğanın Tehlikeleri

Soğan, sarımsak veya yeşil soğan, kedinizin sağlığı için potansiyel olarak yaşamı tehdit eden sorunlara neden olabilir. Özellikle kedinize soğan yedirmek soğan zehirlenmesine neden olabilir. Kedilerde soğan toksisitesinin belirtileri şunları içerir:

  • Kusma ve İshal
  • Kırmızı kan hücrelerinin parçalanması
  • İdrarda kan
  • Cilt maruziyeti
  • nefes nefese
  • Yüksek kalp atış hızı
  • zayıflık
  • Nefes almakta zorlanma
  • Karaciğer hasarı
  • Letarji

Kırmızı kan hücrelerinin parçalanması olan hemolitik anemi, kedinizin zayıflamasına veya daha kötü hale gelmesine neden olan başlıca nedenlerden biridir.

YouTube video
Kediler soğan yer mi?

Kediler Soğan Yerse Ne Yapmalısınız?

Kokusu ve tadı onlara çekici gelmediği için kedinizin bir parça soğan veya sarımsak yeme olasılığı çok düşüktür. Ancak, bu zararlı yiyeceklerle çeşnilendirilmiş arta kalan yiyeceklerinizin bir kısmını yanlışlıkla yemiş olabilirler. Bu durumda panik yapmayın. Hemen veterinerinizi arayın veya çevrimiçi bir veterinerle konuşun. Onları hemen bilgilendirerek hızlı hareket etmeniz önemlidir.

Sonuç

Kediler soğan, sarımsak veya yeşil soğan yiyemezler. Bu yiyecekler son derece tehlikelidir ve kedinizin sağlığını tehlikeye atabilirler. Bu nedenle, onlara bu bileşenlerle tatlandırılmış herhangi bir yiyecek vermekten kaçının. Kediniz yanlışlıkla bunlardan herhangi birini yutarsa, hemen veterinerinizi arayın!

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir