Dünyanın en küçük papağan türleri ve özellikleri

Dünyanın En Küçük Papağan Türleri Ve Özellikleri

Elinizde tutabileceğiniz minik kuşları tercih ediyorsanız, sizin için uygun olanlar en küçük papağan türleri olabilir. Ayrıca papağanınızın ne kadar büyük olması gerektiğini bilmek önemlidir, çünkü kafesi ve yemi buna bağlıdır.

Dünyanın en küçük papağan türleri, minik boyutları ve sevimlilikleriyle bilinirler. Genellikle 8-15 cm arasında değişen boylarıyla, diğer papağan türlerine kıyasla oldukça küçüktürler. Bu küçük papağanlar, canlı renkleri, enerjik kişilikleri ve bazı türlerin konuşma yetenekleriyle dikkat çekerler.

Dünyanın En Küçük Papağan Türleri Hangileridir?

Dünyanın en küçük papağan türleri ve özellikleri listemizde parrotlets, love birds, parakeets ve meyer papağanı bulunmaktadır. Şimdi gelin beraber inceleyelim:

AdıFiyatı (TL)Ağırlık (Gr)Ebat (cm)Yaş
1Küçük Papağan (Parrotlet)500 – 200025-308-1015-20
2Cennet Papağanı (Lovebird)300 – 100040-6013-1710-15
3Muhabbet Kuşu (Budgerigar)100 – 30030-40185-8
4Bourke Muhabbet Kuşu400 – 150030-401815-20
En küçük papağan türü fiyat bilgisi global tahmini fiyatlardır. Resmi yetiştiricilerden bilgi alabilirsiniz. En küçük papağan ne kadar yaşar bilgisi ortalamadır.

En Küçük Papağan Türleri – 1. Parrotlets (Küçük Papağanlar)

Küçük papağan, dünyanın en minik papağan türüdür. Farklı şekil ve boyutlarda gelir ve her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Ancak, hepsinin ortak bir özelliği vardır: Doğru şekilde bakıldığında harika evcil hayvanlar olabilirler. Orta ve Güney Amerika’ya özgü bu küçük papağanlar, sadece 8-10 cm uzunluğundadır. Cesur, enerjik ve meraklıdırlar. Konuşma yetenekleri sınırlı olsa da, bazıları birkaç kelime ve melodi taklit edebilir.

Küçük papağanlar çok sosyalleşme ve egzersize ihtiyaç duyar. Bu nedenle onları sahiplenenlerin onlara bolca zaman ayırması gerekmektedir. Bazıları konuşmayı öğrenebilir, ancak konuşamayanlar bile büyük kişiliklere sahiptir. En yakın akrabaları Amazon papağanlarıdır. Bu nedenle, küçük papağanların komik kişilikleriyle papağan severleri neşelendirebileceği şaşırtıcı değildir.

en küçük papağan parrotlets
en küçük papağan türleri – parrotlets
  • Uzunluk: 7,5 – 14 cm
  • Ağırlık: 18 – 28 g
  • Yaşam süresi: 20-30 yıl

2. Cennet Papağanı – Lovebird (Aşk Kuşu)

Afrika kökenli cennet papağanları (Lovebird) minik ve kompakttır, uzunlukları 13 ila 18 cm arasındadır. Ayrıca 40 ila 60 gram ağırlığındadırlar. Kişilikleri dostane ve meraklıdır, diğer aşk kuşları ve sahipleriyle derin ilişkiler kurarlar. Aşk kuşları genellikle iletişim kurmayı öğrenmezler. Ancak başka yollardan şirin eğlenceler öğrenmeyi severler. Canlı renkleri, oyuncu kişilikleri ve çiftler halinde yaşamayı tercih etmeleriyle tanınırlar. Konuşma yetenekleri sınırlı olsa da, bazıları birkaç kelime öğrenebilir.

Cennet papağanları hakkında, onların sadece çift halinde yaşadıklarında başarılı olacaklarına dair yaygın bir yanılgı bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle değildir. Birçok Aşk Kuşu sahibi, yalnız Aşk Kuşlarının çiftlerden daha iyi evcil hayvanlar olduğunu keşfetmiştir. Bunun nedeni, tek başına olan kuşların diğer kuşlar yerine sahipleriyle bağ kurmalarıdır.

en küçük papağan lovebirds
en küçük papağan türleri – cennet papağanı – lovebirds
  • Uzunluk: 13 – 18 cm
  • Ağırlık: 40 – 60 g
  • Yaşam süresi: 15-25 yıl

3. Budgies/Parakeets (Muhabbet Kuşu)

Uzun süredir en popüler evcil kuş türlerinden biri olarak kabul edilen muhabbet kuşu, gerçek papağanların daha küçük türlerinden biridir. Avustralya’ya özgü bu popüler evcil kuşlar, yaklaşık 18 cm uzunluğundadır. Sosyal, eğlenceli ve öğrenmeye isteklidirler.

Konuşma yetenekleri gelişmiştir ve bazıları yüzlerce kelime öğrenebilir. Türkiye’de de oldukça popüler olan muhabbet kuşları, büyük bir kuş için hazır olmayan papağan severler için mükemmel bir seçim olabilirler. Yeni hileler öğrenmeyi severler ve çoğu diğer kanca gagalı kuşlardan daha sessizdirler.

Muhabbet kuşları, makavlar veya kakatular gibi daha büyük papağanlardan daha çok oyun ve egzersiz gerektirirken, çok daha küçük kafeslerde tutulabilirler. Bu nedenle bu kuşlar, apartmanda yaşayan ya da daha küçük alanları olan kişiler için popülerdir.

en küçük papağan muhabbet kuşları
en küçük papağan türleri – muhabbet kuşları
  • Uzunluk: 18 – 20 cm
  • Ağırlık: 30 – 40 g
  • Yaşam süresi: 7-15 yıl

4. Bourke’s Parakeet (Burke Muhabbet Kuşu)

Bourke muhabbet kuşları sadece minik değil, aynı zamanda sakin ve huzurlu bir mizaca sahiptir. Bu, onların sessiz olduğu anlamına gelir. Ayrıca dinlemesi zevkli güzel melodiler çıkarırlar. Ancak, korktuklarında yüksek perdeli çığlıklar attıkları için sakin bir ortama ihtiyaçları vardır.

Bourke muhabbet kuşları, sahipleriyle de ilgilenmeyi sever. Onlarla sıkı bağlar kurarlar, ancak kendilerini de eğlendirebilirler. Kuşunuzun oynaması için yeterli alana sahip olduğundan emin olun. Bourke muhabbet kuşları küçük boyutları nedeniyle muhabbet kuşları, ispinozlar ve kakatilerle birlikte yaşamak için en uygun olanlardır.

Avustralya’ya özgü bu sessiz ve sakin papağanlar, yaklaşık 18 cm uzunluğundadır. Uysal ve nazik yapıları nedeniyle popüler evcil hayvanlardır. Konuşma yetenekleri sınırlıdır, ancak bazıları ıslık çalmayı ve melodileri taklit etmeyi öğrenebilir.

en küçük papağan burke papağanı
en küçük papağan türleri – burke papağanı
  • Uzunluk: 18 – 20 cm
  • Ağırlık: 45 g
  • Yaşam süresi: 5-8 yıl

5. Meyer’s Parrot (Meyer Papağanı)

Küçük boyutlarına rağmen, Meyer papağanları 120 grama kadar ağırlıkta olabilir.
Sessiz, huzurlu kuşlardır ve bir dizi yumuşak cıvıltıya ve yüksek perdeli cıvıltılara sahiptirler. Genç yaşta doğru eğitimle şeyleri tekrar etmeyi öğrenirler ve yetenekli konuşmacılar haline gelirler. Meyer papağanları ayrıca keskin gözlemcilerdir. Dünyayı izlemeyi severler, ancak biraz da insan etkileşimi gerektirirler.

en küçük papağan türleri - meyer papağanı
en küçük papağan türleri – meyer papağanı
  • Uzunluk: 20 – 23 cm
  • Ağırlık: 120 g
  • Yaşam süresi: 25 yıl veya daha fazla

Son Güncelleme: 19.09.20024 16:10

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

5/5 - (1 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir