Cavalier King Charles Spaniel tarihçe

Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme

Cavalier King Charles Spaniel köpeği yavrusu, özellikleri sahiplenme imkanı ve daha fazlası.
Minik, asil ve son derece arkadaş canlısı Cavalier King Charles Spaniel, neredeyse her türlü yaşam koşuluna uyum sağlama yeteneği sayesinde dünyanın en popüler ırklarından biri haline geldi.

Cavalier King Charles Spaniel Genel Özellikler:

Boy: 30.48 x 33.02 cmOrtalama Ömür: 12 – 18 yıl
Ağırlık: 5.89 – 8.16 KgIrk: Küçük Irk
Birlikte İyi: Çocuklar, yaşlılar, köpekler, kediler, aileler.Karakter: Nazik, dışa dönük, arkadaş canlısı, oyuncu.
Zeka: YüksekTüy Dökme Sıklığı: Ara Sıra
Egzersiz İhtiyacı: OrtaEnerji: Yüksek
Havlama: Gerektiğinde.Renk: Kırmızı, siyah, beyaz, kahverengi /çikolata
Desen: Siyah ve ten rengi, üç renkli, iki renkliEğitilmesi kolay, bakımı kolay, apartman dostu, ilk kez evcil hayvan sahipleri için iyi.
Cavalier King Charles Spaniel Genel Özellikler
Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme
Atletik Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel, dünyadaki en popüler ırklardan biridir ve bunun nedenini şöyle bir bakınca rahatlıkla anlayabilirsiniz: Bu küçük köpeklerin ipeksi, dalgalı tüyleri vardır; sevimli, arkadaş canlısı bir surat; ve onları kelimenin tam anlamıyla herkesle ve her şeyle geçinmeye hevesli yapan bir karakter.

Tamamen kucak köpeği olarak yetiştirilen Cavalier King Charles, diğer birçok spanyelden daha küçüktür ve diğer spaniel kuzenlerine göre genellikle daha düşük av performansına sahiptir. Ama yabancılardan ve aile üyelerinden hızlı bir şekilde hoşlanan, diğer evcil hayvanlarla iyi yaşayan, çocukların veya yaşlıların evlerine rahatça uyum sağlayan inanılmaz derecede cana yakın köpeklerdir.

Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme Türkiye

Cavalier King Charles Spaniel özellikleri
Cavalier King Charles Spaniel Türkiye

Cavalier King Charles Spaniel köpek ırkı Türkiye’de bulunabilir, ancak sahiplenebileceğiniz köpeklerin ırkı, bölgenizdeki yetiştiriciler, petshoplar ve barınaklardaki mevcut duruma bağlıdır. Ayrıca yerel hayvan barınakları ve kurtarma gruplarına da başvurabilirsiniz; belki bir Cavalier King Charles Spaniel’i sahiplenen bir aile vardır veya bir yetiştirici tarafından terk edilmiş bir köpek vardır.

Yeni bir köpeği evinize getirirken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var:
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel Türkiye
  • Irkla ilgili özellikler ve bakım gereksinimleri hakkında araştırma yapın. Cavalier King Charles Spaniel, genellikle arkadaş canlısı, enerjik ve aile odaklı bir ırktır, ancak düzenli egzersiz ve tarama gerektirirler. Ayrıca, kalp sorunları da dahil olmak üzere bazı sağlık sorunlarına yatkın oldukları bilinmektedir.
  • Satın almayı düşünüyorsanız, güvenilir ve etik bir yetiştiriciden satın aldığınızdan emin olun. Yetiştiricilerin köpeklerinin sağlık ve refahına öncelik verdiklerinden emin olun.
  • Sahiplenme yoluyla bir köpeğe ev sahipliği yapmayı da düşünebilirsiniz. Birçok barınak ve kurtarma grubu, köpekleri iyi evlere yerleştirmek için çaba sarf eder.

Cavalier King Charles Spaniel Fiyatı Ne Kadar?

Cavalier King Charles Spaniel
King Charles Spaniel Fiyatı

Bu tür bir köpeğin fiyatı, yetiştiriciden yetiştiriciye değişir, ancak Türkiye’de genellikle birkaç bin TL arasında olabilir. Ancak, bu sadece köpeğin ilk maliyetidir. Bir köpeği beslemenin maliyeti, veteriner bakımı, yiyecek, oyuncaklar ve eğitim dahil olmak üzere birçok farklı faktöre bağlıdır.

Son olarak, köpeğinizi sahiplendikten veya satın aldıktan sonra (ki satın almayı önermiyoruz), yerel hayvan kontrolü veya veteriner kliniğinden geçerli lisansları ve aşıları aldığınızdan emin olun. Köpeğinize düzgün bir şekilde bakabilmek için gereken tüm bilgi ve kaynaklara sahip olduğunuzdan emin olun.

Cavalier King Charles Spaniel Yavrusu Ankara

Cavalier King Charles Spaniel Ankara
King Charles Spaniel Ankara

Ankara Veteriner camiasının bir üyesi, Çankaya Veteriner hizmetleri sunan Vetes Veteriner Kliniği olarak evcil hayvan satışları noktasında olumlu bir görüş belirtmesek de, bunu yapmak isteyen insanların yasalara uygun olarak hareket etmelerini öneriyoruz. Ankara’da Cavalier King Charles Spaniel yavrusu için kliniklere, barınaklara ve hayvanlarla ilgili kuruluş derneklere ulaşmalısınız.

Cavalier King Charles Spaniel Köpek Tıraşı

Cavalier King Charles Spaniel tıraş
KC Spaniel Köpek Tıraşı

Vetes Veteriner Kliniği olarak Çankaya Kırkkonaklar’da kedi ve köpek tıraşı yapmaktayız. Evcil hayvan sahipleri Cavalier King Charles Spaniel köpeklerini kliniğimize gönül rahatlığı ile getirebilir ve Ankara köpek tıraşı hizmetimizden faydalanabilirler.

Cavalier King Charles Spaniel Dış Görünüş

Cavalier King Charles Spaniel pet oteli
Spaniel Köpek Oteli

Küçük boyları, büyük gözleri ve son derece arkadaş canlısı eğilimleriyle, bir Cavalier King Charles tarafından büyülenmemek neredeyse imkansızdır.

Cavalier King Charles, üç temel renkte gelir: kestane damgalı beyaz (en yaygın renk, genellikle “Blenheim” olarak anılır), siyah ve ten rengi veya koyu yakut. Az sayıda Cavalier de üç renkli bir desenle gelir: gözler, kulaklar ve kuyruk üzerinde ten rengi işaretler bulunan siyah ve beyaz.

Rengi ne olursa olsun tüyleri orta uzunlukta, ipeksi ve çok yumuşaktır. Tüyleri tüm vücutlarında düz kalır, ancak uzadıkça ayaklarında, karınlarında ve kuyruklarında bir miktar tüylenme olabilir.

Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme

Cavalier King Charles Spaniel
King Charles Spaniel Bakımı

Kelimenin tam anlamıyla kucağınıza oturmak için doğdular ve bu köpekler, her boyuttaki köpeklerle harika anlaşırlar, kedilerle yaşamayı kolayca öğrenebilirler, çocuklarla oynamayı severler ve yaşlılarla kanepede uzanmak onları mutlu eder.

Cavalier King Charles’ı bu kadar harika bir aile köpeği yapan şeylerden biri, gülünç derecede uyum sağlama yetenekleridir. Spaniel’ler özünde koşmayı ve oynamayı severler ve getirme veya kovalama oyunlarının yanı sıra itaat, çeviklik ve saha yarışmalarında başarılı olurlar. Bununla birlikte, daha yerleşik sahipler, yaşlılar veya hareket sorunları olan insanlar için de oldukça uygundur.

Cavalier King Charles Spaniel İhtiyaçlar

Cavalier King Charles Spaniel avcılık
Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme 16

Sen! Evet bir Cavalier King Charles Spaniel’in gerçekten mutlu olmak için ihtiyacı olan tek şey bu. Evin içinde sizi takip etmeyi, yanınızda uyumayı, kanepede yanınızda oturmayı ve sizi banyoya kadar takip etmeyi severler. Yapabildikleri her dakika etrafınızda olacaklar. SİZİN çevrenizde olmaya yönelik bu neredeyse tek yönlü bağlılık nedeniyle, hemen hemen her ortamda anlaşabilirler.

Apartman ortamlarında harikalar ve güzel bir bahçe kadar seviyorlar. Dışarı çıkmalarına izin verdiğinizde, çitle çevrili bir bahçe yüksek bir önceliktir. Tasmalar da her zaman gereklidir, çünkü Cav’ınız ilginç bir koku alırsa veya bir kuşu kovalamaya karar verirse (en sevdiği eğlence), hiç tereddüt etmeden peşinden koşacaktır.

Cavalier King Charles Spaniel Bakım

YouTube video

Cavalier King Charles Spaniel’in kürkü, oldukça düzenli tüy dökücü olduklarından, muhtemelen haftada iki veya üç kez olmak üzere düzenli olarak fırçalanmaya ihtiyaç duyar. Ama iyi haber şu ki, tüylerinin oldukça hızlı bir şekilde uzaması durur. Tüylerinin matlaşmasını önlemek ve gevşek tüyleri almak için düzenli olarak tarayın, gerektiğinde banyo yaptırın. Tüm köpekler gibi, Cavalier King Charles Spaniel köpeklerinin de kendilerini en iyi şekilde hissetmek için tırnaklarının kesilmesine, kulaklarının temizlenmesine ve dişlerinin fırçalanmasına ihtiyacı vardır. Bu akıllı köpeklerin ayrıca görgü kurallarını öğrenmek için genç yaştan itibaren tutarlı pozitif pekiştirme eğitimine ihtiyaçları vardır. Onu anaokuluna kaydettirmek harika bir fikir 🙂

Cavalier King Charles Spaniel Hastalık

Cavalier King Charles Spaniel çocuklar
Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme 17

İlk olarak, mitral kapak hastalığı var. Bu, kapakçıkların zayıflamasıyla sonuçlanan ve kalp üfürümlerine yol açabilen bir kalp rahatsızlığıdır. Bu üfürümler, köpek yaşlandıkça kötüleşebilir ve sonuçta kalp yetmezliğine yol açabilir. Mitral kapak hastalığı poligeniktir (birden fazla genden etkilenir), bu da doğum yeri veya kan bağı ne olursa olsun her Cavalier’in duyarlı olduğu anlamına gelir. Mitral kapak hastalığı dejeneratif bir durumdur, bu nedenle köpekler yaşlandıkça semptomlar daha belirgin hale gelebilir. İstatistiksel olarak, Cavaliers’ın kabaca yüzde 50’si beş yaşına kadar semptom gösterecek ve 10 yaşına gelindiğinde neredeyse tüm Cavaliers’ın bir tür kalp üfürümü olacaktır.

Cavalier King Charles Spaniel ünlüler
Cavalier King Charles Spaniel ve Ünlüler

Sırada Siringomiyeli (SM) var. SM, beyni ve omurgayı etkileyen bir durumdur, burada kafatasının alt sırtındaki bir malformasyon beyin için mevcut alanı azaltır, beyni sıkıştırır ve sıklıkla serebral omurilik sıvısını omuriliğe doğru zorlar. Semptomlar hafif rahatsızlıktan şiddetli ağrıya ve kısmi felce kadar değişebilir. Mitral kapak hastalığına çok benzeyen SM, Cavalier King Charles Spaniel’lerde şaşırtıcı derecede yaygındır ve uluslararası araştırma rakamları, Cavaliers’ın yüzde 90’ından fazlasının SM’ye yol açabilecek malformasyona sahip olduğunu göstermektedir.

Tarihte Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel tarihçe
Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme 18

Bu köpeklerin Eski Dünya’da en azından 16. yüzyıla kadar uzanan oldukça popüler oldukları biliniyor. O zamanlar Kral I. Charles ve oğlu Kral II. sonraki iki yüzyıl boyunca, King Charles Spaniel, Asya oyuncak ırklarıyla, özellikle puglarla ve Japon çenesiyle melezlendi, bu da daha kubbeli bir kafa ve daha düz bir yüzle sonuçlandı. Cins, bugün İngiliz oyuncak İspanyol (veya Birleşik Krallık’ta Kral Charles İspanyol) olarak bilinen köpek haline geldi.

1920’lerde, köpek yetiştiricileri “eski tarz” Charles İspanyollarına yeniden ilgi duymaya başladılar ve Para ödülü beklentisi, yetiştiricileri eski stili canlandırmaya yöneltti ve bu köpeklere Cavalier King Charles İspanyolları adı verildi. İlk Cavalier Club 1928’de kuruldu ve köpekler giderek popülerlik kazandı.

Cavalier King Charles Spaniel hastalık
Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme 19

Pek çok Avrupa ırkında olduğu gibi, 2. Dünya Savaşı Cavalier King Charles sayılarını yok etti ve Cavalier Club 1940 ile 1945 arasında yalnızca 60 köpek kaydetti. Ancak Savaştan sonra, yetiştiriciler Cavalier’in sayılarını eski haline getirmek için yola çıktı. 1945’in sonunda UKC, türün King Charles spaniel’den ayrı olduğunu kabul etti. Köpekler 1956’da Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeye başladı ve AKC, 1995’te cinsi tanıdı.

Cavalier King Charles Spaniel İlginç Hikayeler

Cavalier King Charles Spaniel satışı
Cavalier King Charles Spaniel Sahiplenme 20
  • Kral II. Charles’ın kendi adını taşıyan İspanyolların Birleşik Krallık’taki herhangi bir kuruluşa girmesine izin veren bir kararname çıkardığını söyleyen kalıcı bir şehir efsanesi var. İnanç o kadar yaygınlaştı ki Birleşik Krallık Parlamentosu konuyu inceledi ve ardından çürüttü.
  • Bir Cavalier King Charles Spaniel, kestane rengi işaretlerle beyaz olduğunda, bazen Blenheim rengine sahip olarak anılır. Bu terim, 18. yüzyılın başlarında, ilk Marlborough Dükü John Churchill’in avlanmak için kırmızı ve beyaz King Charles tipi İspanyolları beslediği zaman ortaya çıktı. Malikanesine Blenheim adı verildi ve bu ad kırmızı-beyaz King Charles Spaniel’e ve ardından benzer renkteki Cavalier King Charles Spaniel’e yapıştı.
  • Sex and the City” dizisinde, Charlotte York karakteri (aktris Kristin Davis’in canlandırdığı), Elizabeth Taylor Goldenblatt adını verdiği Blenheim Cavalier King Charles yavrusunu sahiplendi.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir