kediler patates yiyebilir mi

Kediler Patates Yiyebilir Mi?

Patates pek çok farklı pişirme yöntemine sahip besinlerden biridir. Bunlardan herhangi birinin kediniz için iyi bir seçim olup olmadığını merak mı ediyorsunuz? Kediler patates yiyebilir mi? Kedinize patates vermenin herhangi bir yararı veya riski var mı? Kaçınmanız gereken pişirme yöntemleri nelerdir?

Farklı patates pişirme yöntemlerini inceleyerek patates yiyen kediler hakkındaki bu makaleyi okuyarak daha fazla bilgi edinin.

Kediler Patates Yiyebilir Mi?

Kediler gerçekten de pişmiş oldukları sürece patates yiyebilirler. Bununla birlikte, patatesler, iyi dengelenmiş bir kedi beslenmesini bozma potansiyeline sahip kaloriler içerir. Bu nedenle, kedinize patatesleri sadece ödül olarak vermeniz ve asla dengeli bir öğün olarak vermemeniz önerilir. Tüm kedi mamaları, kedinizin günlük kalori alımının %10’undan azını oluşturmalıdır.

YouTube video
Kediler Patates Yiyebilir Mi? – Patates püresi seven bir kedi.

Kedilerin Patates Yemesinin Faydaları Nelerdir?

Kediler patates yiyebilir ancak patatesler onlara herhangi bir besin değeri sunmaz. Aslında, patatesler onlar için sadece diyetlerine ekleyeceğiniz ekstra kalorilerdir. Onları patatesle beslemeye devam ederken, besinleri günlük gıda alımlarından almaya devam ettiklerinden emin olmak için kuru mamaları veya atıştırmalıkları ile karıştırabilirsiniz.

Bununla birlikte, aşağıda patatesler için en popüler pişirme yöntemleri verilmiştir. Kedinizin neleri yiyip neleri yiyemeyeceğini görmek için her biri hakkında daha fazla bilgi edinin.

kedi patates cipsi yiyor
kediler patates yiyebilir mi?

Kediler Çiğ Patates Yiyebilir Mi?

Pişmemiş patatesler, kediniz için zehirli yiyeceklerdir. Bunun nedeni, patateslerde bulunan bir kimyasal olan solanindir. Patates pişirildiğinde, kimyasal toksisitesini kaybeder. Kedinizin yanında patates kabuğu veya çiğ patates çekirdeği bırakmayın. Onları yemeleri pek mümkün olmasa da, ulaşabilecekleri yerlerden uzak tutarak ve çöp kutusuna atarak herhangi bir riskten kaçınmak en iyisidir.

Kedinizin çiğ patatesi sindirdiğinden şüpheleniyorsanız hemen veterinerinizi arayın. Semptomlar, bir süre devam eden mide rahatsızlığı kadar hafif veya kusma kadar şiddetli olabilir. İdeal olarak, kedinizin iyi olduğundan emin olmak için kapsamlı bir muayene yapabilmeleri için veterinerinize danışmalısınız.

Haşlanmış Patates

Pişmiş patatesler sade bir şekilde haşlanabilir, püre haline getirilebilir (hazır veya değil) veya fırında pişirilebilir. Bu seçeneklerin tümü, kediniz için iyi bir ödül olabilir. Sade olması şartıyla kuru mamasına karıştırabilirsiniz. Verdiğiniz pişmiş patatesleri baharatlamayın. Tuz, biber, soslar ve diğer tatlar kediniz için zararlı olabilir.

Tatlı Patatesler

Toksik olmasa da, tatlı patateslerden kaçınılması en iyisidir. Lif bakımından çok yüksektirler. Bu nedenle tatlı patates ikramları, özellikle kediniz çok miktarda beslenirse, kusmaya ve ishale neden olabilir. Ayrıca, aşırı kilolu kediler için tatlı patatesler hastalığa neden olabilir ve bu da potansiyel olarak daha kısa bir yaşam süresine yol açar.

patates püresi
kediler patates yiyebilir mi?

patates Kızartması

Patates cipsinin yanı sıra patates kızartması da sodyum ve yağ açısından son derece yüksektir. Bu nedenle, kediler onları da yememelidir. Sonuçta ne onlar için ne de insanlar için iyi. Ayrıca kediler yemeklerini çiğnemekten hoşlanmazlar. Yiyecekleri parçalamak için dişlerini kullanırlar ama kıtır kıtır yemek için kullanmazlar. Bu nedenle, patates kızartması veya cips yiyebilseler bile, bir kedi basitçe yememeyi seçebilir.

Sonuç

Kediler, pişmiş ve baharatsız oldukları sürece patatesleri yiyebilirler. Pişmiş patatesleri herhangi bir toksisite korkusu olmadan sindirebilseler de (doğru önlemleri aldığınız sürece), kediler onlardan herhangi bir besin değeri almaz. Patates bir kedi maması olabilir, ancak diyetleri için mutlaka sağlıklı veya gerekli değildir.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Fikirlerinizi önemsiyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.

5/5 - (1 oy kullanıldı.)

Bu gönderide verilen tavsiyeler bilgilendirme amaçlıdır ve evcil hayvanlarla ilgili tıbbi tavsiye teşkil etmez. Evcil hayvanınızın durumunun doğru teşhisi için lütfen veterinerinizden randevu alın.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir